Finanțare aprobată pentru modernizarea iluminatului public pe 17 străzi din Galați

Finanțare aprobată pentru modernizarea iluminatului public pe 17 străzi din Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că a fost aprobat pentru finanțare un proiect de 5,7 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public pe 17 artere importante ale orașului, astfel încât consumul de energie electrică și emisiile de CO2 se vor reduce cu 70 la sută.

Proiectul vizează strada Traian (tronson strada Tecuci - strada Cetățianu Ioan), Prelungirea Traian, strada Domnească, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Brăilei - strada Henri Coandă), strada Regiment 11 Siret, strada Portului, strada Oltului, bulevardul Brăilei (tronson Inelul de Rocadă - Drumul de Centură, tronson Bulevardul George Coșbuc - strada Domnească), strada Saturn (tronson V), bulevardul Dunărea (tronson IV), acces Plaja Dunărea, strada Oțelarilor și bulevardul Galați (tronson I), strada Cloșca, strada Combinatului, strada Prelungirea Brăilei și strada Stadionului.

„Astfel, se vor instala 1.646 de aparate de iluminat LED și consolele aferente, se va implementa un sistem de telemanagement la nivel de punct luminos, se vor înlocui punctele de alimentare și de aprindere, se vor demonta vechile echipamente etc.

Proiectul va fi finanțat printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, iar valoarea acestuia este de 5,7 milioane lei cu TVA. Contribuţia financiară proprie din valoarea totală eligibilă a proiectului este de circa 1, 2 milioane de lei cu TVA”, transmite Primăria.

Municipalitatea are în implementare deja un proiect similar și pentru modernizarea iluminatului pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc) strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

 

Citit 922 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.