Declarația pentru românii cu mai multe locuri de consum, eliminată

Declarația pentru românii cu mai multe locuri de consum, eliminată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Obligația clienților casnici care au mai multe locuri de consum de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat la energie a fost eliminată, în urma unei ordonanțe de urgență adoptate miercuri de Executiv. În consecință, prețul va fi plafonat pentru toate locurile de consum, inclusiv pentru cei care stau în chirie, dacă se încadrează în plafonul de 300 kWh consumați lunar.

Potrivit ANRE, rămân în continuare trei categorii de clienți casnici care trebuie să depună declarație pe proprie răspundere: cei care folosesc aparate medicale; familiile cu minimum trei copii cu vârsta sub 18 ani; familiile monoparentale cu cel puţin un copil. Aceste categorii vor avea un preț de 0,68 de lei/kWh, indiferent de consum, în baza unei declarații pe proprie răspundere care poate fi depusă și online.

Pentru ceilalți consumatori, plafoanele rămân neschimbate: - 0,68 lei/kWh pentru un consum mai mic de 100 de kWh; - 0,8 lei/kWh pentru un consum între 100 de kWh și 255 de kWh; - pentru un consum între 255 kWh și 300 de kWh, se plătește la 1,3 lei/kWh doar ce depășește 255 kWh; - 1,3 lei/kWh pentru un consum care depășește 300 de kWh.

Citit 913 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2022 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.