Pios omagiu doamnei profesor ing. Mihaela Popa

Pios omagiu doamnei profesor ing. Mihaela Popa
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pios omagiu doamnei profesor ing. Mihaela Liana Popa, care s-a stins din viață luni, 2 ianuarie 2023.

Există întâlniri providențiale în viața fiecăruia dintre noi, iar cea dintre mine și doamna profesoară Mihaela Liana Popa a avut loc în 1997 și mi-a schimbat cursul vieții profesionale. Am cunoscut-o după titularizarea mea, la Liceul Industrial "Dumitru Moțoc", pe cea care a fost directoarea instituţiei şi care ulterior mi-a devenit mentor și prietenă, plină de înțelepciune și căldură. Izbitor era contrastul între trupul firav și forța de oțel cu care apăra principiile educației. M-a impresionat puterea cu care a iubit Școala, căreia i-a dedicat cea mai mare parte a energiei sale, pentru care a realizat nenumărate proiecte educaționale. De fapt, iubirea de Școală făcea parte și din zestrea primită de la mama sa, remarcabilă personalitate și profesoară de Limba și Literatură Română la Sf. Gheorghe, jud. Covasna.

Doamna Mihaela Popa a știut să dăruiască bunătate, iar puterea exemplului personal era lecția pe care o preda zi de zi tuturor celor ce doreau să primească acest dar. În ochii mari, negri, luminați de spiritul generos erau vădite iubirea și bucuria pentru fiecare reușită a elevilor și discipolilor ei, pentru fiecare triumf al binelui. A trăit frumos, ne-a dăruit fiecare fărâmă din sufletul ei mare, până când timpul nu i-a mai permis această risipă de bunătate. A trăit cu încăpățânare și cu bucurie fiecare triumf al vieții, până la capăt.

Voi prețui totdeauna marile Lecții de viață ale doamnei profesor Mihaela Popa! Mulțumesc, prietenă dragă, pentru privilegiul unui timp al amintirilor comune! Drum bun spre lumină, Om minunat!

Prof. dr. ing. Daniela Borda,

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea "Dunărea de Jos" Galați

Citit 5601 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 16:04

2 comentarii

  • postat de Carmen Manolescu
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 19:20
    86.126.27.***
    Vei ramane in inimile noastre, Om Minunat!!
    Dumnezeu sa aiba grija de tine, acolo in Ceruri!
    Condoleante familiei!!
    Neli Galmoi si Carmen.M.
    0
    0
  • postat de BAICU TEODOR
    Marți, 03 Ianuarie 2023 08:40
    81.196.174.***
    A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre.
    Dumnezeu sa va dea putere și sa va ofere mangaere in acest moment dureros.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.