UPDATE. Tramvaie înţepenite pe strada Oţelarilor. Ce măsuri a luat Transurb

UPDATE. Tramvaie înţepenite pe strada Oţelarilor. Ce măsuri a luat Transurb
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Un troleibuz şi un tramvai au circulat pe tot parcursul nopţii pentru a împiedica formarea gheţii pe firul de contact. A fost măsura dispusă de către directorul general al SC Transurb SA, Ghiţă Paraschiv, pentru a se asigura că, de la 5 dimineaţa, programul de transport public se va relua în condiţii normale. Reprezentanţii companiei publice de transport ne-au asigurat că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a combate fenomenele meteorologice, mai ales după situaţia neplăcută înregistrată în seara de miercuri, 11 ianuarie 2023.

După cum am relatat, tramvaiele au înţepenit şi format coloane pe strada Oţelarilor. După cum ne-au explicat reprezentanţii Transurb, temperaturile fiind sub un grad, picăturile de ploaie depuse pe firul de contact s-au transformat în gheaţă. Din această cauză nu s-a mai putut face contact între fir şi pantograf, astfel că, rămase fără energie electrică, tramvaiele nu au mai putut circula.

„Am intervenit toată noaptea. Am depus toate eforturile, dar este greu să lupţi cu fenomenele naturii”, ne-au declarat reprezentanţii Transurb.

Operatorul a oferit informaţii cu privire la transport şi la problemele întâmpinate călătorilor care au apelat la dispeceratul Transurb. Din păcate, aceste informaţii nu puteau fi făcute publice şi pe panourile din staţii deoarece, după cum ni s-a explicat, numărul de caractere care pot fi publicate este limitat.

Au fost probleme și cu automatele de bilete, după cum a comunicat SC Transurb pe pagina sa publică de Facebook: „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (temperaturile scăzute, la limita înghețului, au transformat picăturile de ploaie în gheață), sistemele de operare a aparatelor de eliberare titluri de călătorie nu au funcționat în parametri normali, fapt ce a condus la dificultăți în eliberarea acestora.

Ne cerem scuze pentru situația creată și vă informăm că echipele de intervenție au remediat problemele tehnice la majoritatea dintre aparatele de eliberare titluri de călătorie amplasate în stațiile destinate transportului public în comun.

Totodată, vă anunțăm că toți conducătorii auto repartizați pe mijloacele de transport în comun, care deservesc traseele de transport public circulă cu prudență și adaptează viteza la condițiile meteo și a unui carosabil acoperit, fapt ce poate conduce la unele întârzieri în efectuarea curselor”, a transmis compania de transport public.


Nu mai puţin de trei tramvaie, unul nou şi două vechi, care ar fi trebuit să deservească traseele 7 şi 39, stau de cel puţin o oră pe strada Oţelarilor, aşteptând să plece în cursă spre Piaţa Centrală şi, respectiv, Comat. Problema pare să fie la firul de contact. O maşină de intervenţie şi mai mulţi lucrători ai SC Transurb SA au tot încercat să rezolve situaţia, dar fără succes.

Gălăţenii care aşteaptă în staţii ar cam trebui să-şi ia gândul şi să se orienteze spre alte mijloace de transport. În mod firesc, compania publică de transport ar fi trebuit să anunţe această situaţie şi să le ofere alternative pentru a ajunge la destinaţie.


La ora 20,14 a plecat primul tramvai pe traseul 7. Angajaţii Transurb care au intervenit pentru remedierea problemelor ne-au dat asigurări că s-a reluat circulaţia tramvaielor.

Vom încerca să aflăm mâine, de la operatorul de transport, cum pot fi gestionate mai bine asemenea situaţii şi de ce călătorii nu sunt informaţi în timp real cu privire la blocajele apărute.

Citit 13645 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 17:39

1 comentariu

 • postat de Costy
  Joi, 12 Ianuarie 2023 20:44
  5.13.155.***
  Trei amărâte, trasee de tramvai, care vin la jumate de ora, la prima ploaie produc numai necazuri, la cat au costat lucrarile de renovare, faptul că liniile ocupă jumate de strada și gropile din asfalt generate de ele... Transport ecologic.... Toată poluarea și aglomerația de autoturisme sunt din cauza voastră, a celor care Nu meritați să vă numiți manageri de oraș, care ați distrus posibilitățile de deplasare în oraș, din punctul A în punctul B, într-un interval de timp de bun simț, cu un mijloc de transport în comun!
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.