UPDATE. Cum se intervine pentru deszăpezirea străzilor din Galaţi

UPDATE. Cum se intervine pentru deszăpezirea străzilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că, pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit în oraș pentru deszăpezire cu 80 de utilaje și cu echipe de peste 100 de angajați. De asemenea, s-au folosit 320 de tone de sare. "Se va acționa în continuare, fiind vizate și interioarele cartierelor", susţin autorităţile.


Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați anunţă că se va interveni în continuare pentru deszăpezire, pe parcursul nopții, cu 84 de utilaje și cu echipe de peste 100 de angajați.

„Se va interveni atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare”, susţine municipalitatea.

Gălăţenii şi-ar dori să fie degajate şi trotuarele, măcar în dreptul trecerilor de pietoni şi al staţiilor de transport public.

Conform administraţiei locale, pe parcursul zilei de sâmbătă, în intervalul 6,00 – 18,00, s-a acționat în municipiul Galați cu 78 de utilaje și s-au împrăștiat 192 tone de sare. Au fost implicate echipe cu 120 de angajați.

Citit 3395 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:35

14 comentarii

 • Marți, 31 Ianuarie 2023 17:51
  192.195.66.***
  " Felicitari " pentru modul cum s a acționat
  0
  0
  Raportează
 • postat de Negru Tudor
  Luni, 30 Ianuarie 2023 08:56
  86.124.201.***
  Pe strada Octav Bancila nici pana astăzi luni 30 ianuarie nu a trecut nici un utilaj de deszăpezire
  Strada este tot în Galați, paralela cu șoseaua de centura
  Sigur ca în rapoarte apare ca dezapezita
  Momentan nu
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 23:35
  5.13.195.***
  @macarie banu Obligatia propietarilor este doar petrimetrul personal, adica in fatza scarii pana la bordura ce da spre drumul auto circulabil. DE ACOLO, parcarile, drumurile adiacente intre blocuri SUNT TREABA PRIMARIEI , de asta platim taxe! Eu vad parcarile publice, in care prostimea li se cere bani sunt NEDEZAPEZITE, curata in spatele si fataza maisnilor, omu isi curata doar intre masini. CE E PROSTIA ASTA cu o poza de plug pe otelarilor? Nu suntem chiar toti prosti... bebe sec U!
  2
  12
  Raportează
 • postat de sitizan
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 15:02
  5.13.227.***
  cand ne gandim cate scoli sunt amplasate pe stradute secundare, printre blocuri....parca ne apuca groaza.
  2
  15
  Raportează
 • postat de dan
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 14:16
  89.136.186.***
  nepasare,amatorism,lipsa de organizare cam asa s-ar caracteriza dezapezirea in municipiul Galati!gurile de canalizare nu sunt curatate si astel maine dupa un ger de minus 8 grade vor fi obstructionate de tot!observam ca in ciuda fondurilor din ce in ce mai mari,lucrurile de la an la an merg mai prost!asta spune mult despre primar si echipa lui!un primar care la fiecare interviu ne da de inteles ca el e prea bun pentru oras si pentru locuitorii lui,iar el a ala neintelesul!eu cred ca e prea bun si pentru primaria parisului,si ar trebui sa fie primar la los angeles ,sau san francisco!cu cat mai departe de galati cu atat mai bine pentru el ,dar mai ales pentru acest oras!
  2
  30
  Raportează
 • postat de adina
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 14:12
  86.124.203.***
  ATENTIE! in statiile de autobuz,trecererile de pietoni,locurile de incarcare electrica,pe trotuare(nu toate)nu se poate merge.De ce nu ies la treaba si sambata si duminica muncitorii de la ecosal?Strazile principale sunt curate,s-a aruncat cu sare,E BINE!Apoi,apa de pe langa parcari,pietoni inoata cat de mare e,la fel si in statii.Exp: la fostul comat,statia e plina de zapada,mormane de zapada,apa,nu ai cum sa urci in masina,la liceul metalurgic zapada la greu,nu s-a curatat trecerea de pietoni,apa multa.....exemplele pot continua.
  3
  20
  Raportează
 • postat de Richard Morisson
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 12:53
  93.122.249.***
  Nu văd NICIUN tramvai-plug al TRANSURB.
  Păcat de tramvaiele noi ASTRA. Nu circulă.
  Motivul? Nu știu cu ce fel de pluguri sau utilaje au curățat cei de la TRANSURB calea de rulare a tramvaielor dar în mod sigur....ori nu au intrat plugurile ci s-au folosit tramvaie vechi în regim de pendulare ori au curățat în bătaie de joc fără reglajul corect al gardei la sol al periei rotative, căci stratul de zăpadă de pe calea de rulare depășește garda la sol a tramvaielor ASTRA. De aceea se folosesc DOAR vechile tramvaie ZGT&6.
  Tot respectul domnule primar dar cei de la TRANSURB....sunt praf la deszăpezire. Să mai zic căci macazurile din Piața Energiei...se schimbau cu...ștanga.
  Tai din start teoria cu...,,iarna, timpul, condițiile meteo"....Lucrez cu asemenea instalații, le cunosc modul și condițiile de exploatare.... Pică această teorie cu....,,iarna nu-i ca varul"! Am stat o perioadă lungă de timp într-un oraș care deține fix aceleași modele de tramvaie ASTRA Autentic ca și ale noastre. Pe nămeți....au funcționat IMPECABIL. Macazurile??? Impecabil.
  Ai noștri....praf domnule primar.
  Să nu se îngrijească cineva să rezolve problema celor 3 pluguri tip ITB 1VU...? Probleme legate de motoarele de tracțiune, care au sistem învechit de transmitere a mișcării la osii rudimentar de prin anii 1930 (motoare tip AEG) semisuspendate... Bun....nu
  se pot repara motoarele de tracțiune, îl împingi cu alt tramvai din spate iar peria rotativă să fie funcțională. Nici așa nu merge? Există: fadrome, excavatoare, tractoare cu lamă în față și perii la spate, autogredere, etc. Soluții se găseau. Nu să stea tramvaiele ASTRA noi în Depou și puneți tot rablele vechi să circule. Pentru ce s-au cheltuit sute de mii de euro pe tramvaiele noi? Să circule doar vara? Probleme ce persistă de la ultima zăpadă consistentă din 2016....Era suficient timp pentru reparat cele trei pluguri ITB. De ce nu se face un efort și pentru înnoirea plugurilor de deszăpezire pentru calea de rulare a tramvaielor? Dacă nu se poate achiziționa unele noi, măcar SH dar le aveai bune oricând să intervină.
  Chiar nu se putea?
  Să cheltui atâția ani pe tramvaie noi, dar să le ții în depou, le înlocuiești cu rable pe motiv că....e zăpadă pe linie....Este strigător la cer.
  E ca și cum... îmi cumpăr Logan nou dar.... când ninge merg cu Dacia 1300 din 1970 că la Logan intră zăpadă la... ,,zengherolul-de avans" și cade-n baie!
  3
  24
  Raportează
 • postat de Killer
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 09:34
  86.124.203.***
  Deja, au apărut aplaudacii.
  4
  15
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 08:24
  86.124.201.***
  in anii trecuti cartierele erau curatate de zapada de firme private. au disparut... nu s-a intervenit in interiorul cartierelor absolute deloc. se stia de la mijlocul saptamanii ce urma sa fie.... dezinteres total al societatilor Ecosal si Gospodarire... asta demonstreaza capacitatea de management a celor ce le conduc... indiferenta si nepasare din partea celor ce administreaza orasul.
  5
  36
  Raportează
 • postat de Merion
  Duminică, 29 Ianuarie 2023 07:44
  5.13.233.***
  Muncitorii de la Ecosal { CEI cu lopetile}au lipsit .Trecerile de pietoni statiile de autobuz sant mormane de zapada adunate si necuratate in scuare de pe urma trecerii utilajelor de dezapezire si pline de zapada topita , apa nu are unde sa se scurga spre canalizari Nu se largesc benzile de circulatie , mai ales unde sant locuri goale nu se aduna zaopada si sa fie depozitata, daca unul din utilaje merge inainte al doilea dupa el nici macar sa largeasca carosabilul acolo unde se poate
  4
  32
  Raportează
 • postat de Maricel
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 21:46
  89.137.137.***
  Măi Albert, pune mâna pe o lopată si nu mai comenta aiurea. Te-ai învățat un puturos. Din cauza unora ca tine nu progresăm.
  23
  14
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 21:41
  89.137.225.***
  bre unii cetateni din Galati!....ce va tot plangeti?...sa ne faca primaria,sa ne deszapezeasca primaria ca nu ajungem la gunoi,nu putem iesi din bloc,nu putem sa ne scoatem masinile....dar i-a mai puneti si manutza pe lopeti si mai descurcati-va si singuri pana una-alta,macar la scarile de bloc si pe unde aveti masinile si nevoile. Asa ar trebui procedat si la centrele comerciale si cu cei ai benzinariilor,etc.,fiecare in usa lui. Cred ca ar fi o dovada de bun simt ca fiecare,in patratelul lui,macar sa incerce sa faca ceva. Intr-un bloc cu 40 sau 60 de apartamente,daca ar arunca fiecare doar cate doua lopeti de zapada chiar cred ca s-ar cunoaste bine. Numai ca la noi nu se moare din doua lopeti,sunt alte motive......ne-a emigrat bunul simt in alte tari......daaaaa
  19
  23
  Raportează
 • postat de Ironic
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 20:53
  86.124.201.***
  Luati prin surprindere chiar daca s.a anuntat in toata media. Arata jalnic orasul si cartierele. Abia dupa o saptamana daca revin lucrurile la normal. Garajele cand le daramati?
  8
  27
  Raportează
 • postat de Albert
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 19:27
  86.124.203.***
  " Felicitari " pentru modul cum s a acționat. Dar căile spre containerele de gunoi de ce nu au fost eliberate? De aceea gunoiul nu a fost ridicat și zace sub zăpadă. Vezi zona piață centrala.
  23
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.