Marele câștigător al galei premiilor BAFTA este din Pechea!

Marele câștigător al galei premiilor BAFTA este din Pechea!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Săptămâna a început cu o știre demnă de prima pagină a ziarelor de scandal și invidie: „Premiul de 4 milioane de euro la tragerea Joker a fost câștigat la o agenție din comuna Pechea, jud. Galați”. Pentru norocos mumă, pentru consăteni ciumă!

Teoretic, nimeni nu știe cine este cel care s-a hrănit cu baftă încă de mic și nici ce-ar putea face cu atâta bănet. Situație în care numărul pechenilor care se uită chiorâș unul la altul a crescut spectaculos! Toată lumea bănuiește pe toată lumea: „Te pomenești că e cumnatul Culai, că ăsta mereu a avut bulan! Sau, cine știe, poate mătușa Lenuța?!... Aoleu, băăă, nu-mi zi că e chitrosu’ ăla de fost coleg de generală... cum îi zicea, mă...?! Vasile, un zgârciob...! Ei, da’ se mai schimbă omu’. La urma urmei, dar din dar se face guturai... Aaa.. parai... Doamne iartă-mă, c-am vrut să spun Rai!

Să ne imaginăm și varianta în care se știe deja cine este pecheanul care a câștigat 4 milioane de coco. Asta-nseamnă că, în Pechea, a apărut ceea ce orice psiholog de bun simț ar numi „vecinul statistic”. Este vecinul care, chiar și fără un chior în buzunar, este milionar. Pentru că, statistic vorbind, atât el cât și câștigătorul la tragerea Joker au câte 2 milioane de euro pe cap de vecin. Cum însă statistica nu ține de foame, e de presupus că, în realitate, toți banii vor fi la cel căruia i-a pus Providența mâna-n cap. Conform bârfei locului, visul proaspătului milionar în euro este să facă lobby pentru a schimba numele localitătii: din Pechea, în Pukea. Că i-a zis lui un alt vecin că are vocație de primar. Chiar ieri l-a sunat:Alo, dom’ primar Pukeanu?!”

Citit 2853 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 11:30

3 comentarii

  • postat de Eu
    Joi, 02 Martie 2023 09:47
    5.14.147.***
    Daca are vecini hoti mai bine ar tine secret castigul. Sa nu-i ceara mafia din Pechea... taxă de "protectie".
    0
    0
  • postat de Pechean
    Joi, 02 Martie 2023 07:33
    185.237.102.***
    Pana in prezent doua familii se lauda cu castigarea premiului, este totusi ciudat sa te lauzi, poti ramane foarte usor fara bilet si fara o ureche
    0
    0
  • postat de Ghici
    Miercuri, 01 Martie 2023 12:07
    5.2.205.***
    Nimeni nu se gândește ca ar putea fi cineva din orice alta localitate, care a cumpărat un bilet de acolo... Trebuie sa fie neapărat pechean?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.