Ce face Poliția Galați când împlinește 201 ani

Ce face Poliția Galați când împlinește 201 ani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 25 martie, Poliția Română va aniversa două secole și... un an de la prima atestare documentară. Evenimentul va fi marcat în zilele premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri printr-o serie de manifestări destinate publicului larg, care îi vor viza, deopotrivă, pe cei mici și pe cei mari.

Tecucenii vor fi primii pe lista "invitaților", în municipiul din nordul județului organizându-se, pe 23 martie, "Ziua Porților Deschise". Poliția Municipiului Tecuci și Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" îi vor invita pe tecuceni, în intervalul orar 10,00 - 14,00, în curtea instituției de cultură, unde le vor oferi ateliere educaționale prezentate de către polițiștii din cadrul diverselor structuri.

Tehnică, arme și echipamente de intervenție vor putea viziona și gălățenii, dar pe 24 martie, în același interval orar, în cadrul unei expoziții tematice ce va fi găzduită de curtea Colegiului Național "Costache Negri" (Pedagogic).

În curtea unității de învățământ vor fi expuse autospeciale ale Poliției și organizate șase ateliere educaționale de către Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul pentru Protecția Animalelor, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Resurse Umane și Poliția Municipiului Galați. Vor fi prezenți și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

În 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur, în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Citit 836 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.