Hotelul „Sidex” tulbură liniștea locatarilor unui cartier central al oraşului

Hotelul „Sidex” tulbură liniștea locatarilor unui cartier central al oraşului
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Fostul hotel aparținând Sidexului, care ocupa câteva etaje dintr-un bloc din centrul orașului, a ajuns măr al discordiei între actualul proprietar și locatarii apartamentelor din restul imobilului.

Aceștia susțin că cel care deține acum apartamentele fostului hotel le-a stricat liniștea și pune în pericol rezistența imobilului. De cealaltă parte, însă, proprietarul apartamentelor din blocul respectiv spune că el își dorește doar să poată amenaja o intrare comună în bloc și aderarea noilor locatari la asociația de proprietari comună, precum și accesul acestora la părțile comune ale blocului.

Al patrulea proprietar

Blocul A2 de pe Strada Traian, cunoscut în oraș ca Hotel „Sidex" (oficial, "Traian" sau "Dunasi"), a avut de-a lungul timpului mai mulți proprietari. După ce a fost preluat mai întâi de AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, actualmente Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), a trecut apoi în proprietatea firmei Hologen, de la care actualul proprietar a preluat creanța, intrând astfel în posesia celor patru etaje de apartamente.

"Am preluat șapte apartamente, dispuse pe cele patru etaje, pe care le-am recompartimentat și am obținut 28 de apartamente. Am acte valabile și proiect pentru ceea ce am făcut", ne-a declarat telefonic actualul proprietar. După ce și-a rezolvat problema, proprietarul a vândut o parte din apartamente, iar restul le-a închiriat. Acesta susține că, deși nu are acces în scara comună a blocului și nici la lift, a participat cot la cot cu ceilalți proprietari la reparațiile și întreținerea părților comune ale blocului de șapte etaje, deși deține doar patru dintre ele.

Nemulțumirea locatarilor

Într-un memoriu sosit pe adresa redacției noastre se arată faptul că blocul A2, din strada Traian, a fost construit având două intrări. "În anul 1996, s-a recepționat și dat în folosință fostul Hotel «Sidex», care are acces din strada Traian pe o scară interioară, în proprietatea exclusivă a hotelului. Aceasta a avut adresa: str. Traian nr. 81, bl. A2, sc. 2, Sc. Tronson 2, camera 102. După cumpărarea hotelului de către actualul proprietar, clădirea se intabulează și se schimbă adresa și destinația hotelului prin acte notariale, având noua adresă: strada Traian, bl. A2, sc. 2. Astfel, imobilul individual, denumit inițial hotel din Tronsonul 2, care avea o adresă distinctă pentru a putea funcționa ca hotel independent de blocul A2, scara 2, capătă acum aceeași adresă. Acum s-a creat această situație bizară, pentru locatari existând două intrări cu aceeași denumire, luând în considerare că scara 2 a blocului A2 nu are căi comune de acces cu Tronsonul 2, din blocul A2", se arată în memoriul locatarilor, adresat Primăriei Municipiului Galați, serviciul Urbanistic.

De la acel moment, a început lupta între administratorul SC Reinvest Residence Sormar SRL și ceilalți locatari de la etajele 5, 6 şi 7 ale condominiului cu două intrări. Din declarațiile acestuia reiese faptul că nu a ajuns la nicio înțelegere cu vecinii săi, care mereu au fost reticenți la propunerile lui. "Le-am propus să fac o ieșire comună pe casa scării blocului A2, însă nu au fost de acord, pe motiv că ei locuiesc acolo de când blocul a fost dat în folosință și nu sunt de acord să avem acces comun pe casa scării. Le-am propus să ne alipim la asociația lor de proprietari și n-au acceptat. Menționez faptul că pe rolul instanțelor de judecată există două procese, câștigate de mine pe fond, prin care mi se recunoaște dreptul de acces pe scara comună a blocului și apartenența la aceeași asociație de proprietari. Cei care locuiesc în apartamentele fostului hotel și sunt proprietari au închiriat o firmă care se ocupă de curățenia pe scară, iar ei au branșamente individuale la celelalte utilități. Acum câteva zile, la subsolul blocului s-au efectuat lucrări de reparații și, deși mi-au adus la cunoștință că trebuie și eu să plătesc cota parte care îmi revine, nu mi-au permis accesul în subsol, să văd care este situația acolo", ne-a declarat administratorul Reinvest Residence Sormar.

Cu jalba în proțap la autoritățile locale

De-a lungul timpului, locatarii blocului A2 au depus numeroase memorii la majoritatea instituțiilor locale, începând cu Primăria și Poliția Locală, până la Inspectoratul de Stat în Construcții.

La rândul nostru, am solicitat opinii oficiale și am primit răspuns, până în acest moment, de la Poliția Locală Galați. Purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că în evidențe există o petiție, înregistrată în decembrie 2020 de unul dintre locatari, care reclama faptul că la unul dintre apartamentele din fostul hotel se fac renovări fără autorizație. "O echipă din cadrul biroului pentru Disciplina în Construcții s-a deplasat la fața locului și a constatat că, la momentul respectiv, într-unul dintre apartamente se făceau lucrări de igienizare și de amenajări interioare, operațiuni care nu necesitau aviz", ne-a declarat Aurelia Bogatu Matei.

Vom reveni cu amănunte, imediat ce ne vor fi furnizate de celelalte instituții competente să rezolve astfel de probleme. Până atunci, însă, locatarii etajelor 5, 6 şi 7 din blocul A2 sunt hotărâți să depună noi petiții la Primărie și la Inspectoratul de Stat în Construcții, sperând că una dintre instituțiile menționate va face lumină în acest caz.

Citit 17939 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 09:42

9 comentarii

  • postat de George ion
    Joi, 30 Martie 2023 06:38
    89.39.81.***
    Societatea Reivest a cumpărat hotelul Sidex în 2019. Hotelul are intrare separata și toate utilitățile sunt separate. Tot în 2019 au obținut un certificat de urbanism de transformare a hotelului în apartamente de locuit- cu mențiunea "fără modificări structurale". Din 7 apartamente vor sa facă 30 de
    0
    0
  • postat de voi dar eu
    Vineri, 17 Martie 2023 14:57
    5.13.196.***
    0
    0
  • postat de voi dar eu
    Vineri, 17 Martie 2023 14:42
    5.13.196.***
    Pentru informarea si a da de ştire celor care vor sa inteleaga aceasta situatie prezint urmatorul link:" https://www.viata-libera.ro/justitie/1248-inselaciune-de-peste-10-miliarde-prin-acte-notariale" a se observa ca un anume Marius Postolache (unul din distinsii administratori ai aceste societati
    0
    0
  • postat de gigel frone
    Vineri, 17 Martie 2023 12:19
    5.13.196.***
    iancu jianu dute nene ca furi curent
    nu ai niciun habar despre ce e vorba acolo
    dute si mai cauta articole sa comentezi la ele ca esti campion la asa ceva
    0
    0
  • postat de Marius
    Vineri, 17 Martie 2023 11:00
    5.2.208.***
    Insi borfasi dubiosi! Acestia trebuie eliminati! Eu nu locuiesc in imobil dar imi exprim opinia ca simplu cetatean....
    Cum sa faci din 7 apartamente de 4 ori mai mult, adica 28 de apartamente!???
    Pai la 28 de apartamente cu un numar mediu de 2 persoane/apartament rezulta 56 de persoane! Cu mult ma
    0
    0
  • postat de eu dar voi
    Vineri, 17 Martie 2023 09:52
    5.13.196.***
    Am acte valabile și proiect pentru ceea ce am făcut", ne-a declarat telefonic actualul proprietar.
    Acte e mult spus iar de proiect nici vorba .Viseaza dansul proiecte ,de aia se si judeca cu proprietarii etajelor 5-7 ,pentru ca propietarilor nu le a fost prezentat niciun proiect(acesta neexistand d
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 17 Martie 2023 08:40
    5.13.195.***
    Autorizatii necesita NUMAI cand se modifica zidurile, fie ele de balans si mai ales cele de rezistenta, doar o firma din Bucuresti poate autoriza asa ceva! Odata ce omul are trasa apa rece individual, NU PLATESTE NICI O REPARATIE COMUNUNA LA TEVI, exceptie cele de scurgere generala!

    Accesul pe sc
    0
    0
  • postat de propitar
    Vineri, 17 Martie 2023 00:41
    5.13.196.***
    "Deși mi-au adus la cunoștință că trebuie și eu să plătesc cota parte care îmi revine, nu mi-au permis accesul în subsol, să văd care este situația acolo", ne-a declarat administratorul Reinvest Residence Sormar."
    Vorbe in vant si vrajeli sau cum se mai zice .
    Relatez ,fiind propietar in acel bloc
    0
    0
  • postat de bibicule
    Vineri, 17 Martie 2023 00:18
    5.13.196.***
    SC Reinvest Residence Sormar SRL ,fugiti de firma asta ca de altceva ,mai prefacuti ,mincinosi si asa zisi napastuiti nu o sa vedeti .
    Cereti o parere si acelor proprietari carora le au vandut ,sa vedeti acolo numai vorbe "de bine" si din partea lor ,de altfel oameni la locul lor care doar si au do
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.