Călătoria împreună le-a adus fiecăruia câte un dosar penal

Călătoria împreună le-a adus fiecăruia câte un dosar penal
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La volan, cu permisul anulat. Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat la volan, deși nu avea acest drept. Șoferul a fost oprit pentru control, joi, 16 martie, pe raza localităţii de frontieră Corni. Poliţiştii din cadrul Sectorului Folteşti efectuează cercetări în privinţa bărbatului care a fost depistat conducând deşi avea permisul anulat, dar și în privința proprietarului vehiculului, care i-a încredințat maşina.

Şoferul călătorea împreună cu proprietara autoturismului, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a declarat inițial că nu are permisul de conducere moldovenesc asupra sa, dar că are drept de a conduce. În urma verificărilor specifice efectuate prin intermediul polițiștilor din Republica Moldova, polițiștii de frontieră români au constatat că bărbatul a obținut în anul 2020 dreptul de a conduce autovehicule din categoria B și B1, dar că permisul de conducere al acestuia figurează în baza de date cu mențiunea "nevalabil" din data de 3 noiembrie 2021. Ulterior, conducătorul autoturismului a recunoscut că permisul i-a fost anulat.

Din declarațiile celor doi a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredințat spre a-l conduce de către pasagera din dreapta sa. Cu privire la cele constatate, proprietara a declarat că se simțea obosită și că în aceste circumstanțe i-a încredințat autoturismul. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu are dreptul de a conduce, la finalizarea anchetei urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1022 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 09:44

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro