A fost inaugurat primul parc de aventură din Galați. Atracții noi în Pădurea Gârboavele (FOTO și VIDEO)

A fost inaugurat primul parc de aventură din Galați. Atracții noi în Pădurea Gârboavele (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Primul parc de aventură din Galați, "EscapeLand", situat în Pădurea Gârboavele, a fost inaugurat joi, 4 mai.

Parcul dispune de 15 trasee cu diferite grade de dificultate și de două tiroliene. La evenimentul de deschidere au fost invitați copii aflați în evidența Direcției de Protecția Copilului, dar și un grup de ucraineni, care timp de două ore s-au bucurat de o experiență unică în județul nostru.

Evenimentul a debutat cu o conferință de presă, susținută de mai mulți oficiali ai Galațiului, printre care președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primarul comunei Tulucești, Petrică Bratu, primarul comunei Vânători, Costel Manolachi, și membrul fondator și, totodată, președintele Academiei de Baschet Phoenix Galați, Florin Nini.

Odată inaugurat parcul, copiii prezenți s-au echipat pentru a încerca, pentru prima dată, traseele puse la dispoziție.

Pădurea Gârboavele a fost declarată zonă turistică

Odată cu dezvoltarea atracțiilor din Pădurea Gârboavele, printre care și Grădina Zoologică, Parcul Pescăresc, zona de grătare, Muzeul Satului, iar acum și noul parc de aventură, această zonă a fost declarată zonă turistică a județului Galați. "EscapeLand" conturează zona de relaxare a Galațiului, fiind un loc perfect pentru a petrece timpul liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Parcul are o capacitate de 120 de persoane și va fi disponibil pentru amatorii de senzații tari de miercuri și până duminică, între orele 10,00 și 20,00, cu ultima intrare programată, în toate aceste zile, la ora 17,00.

Citește și  Drum pentru acces facil în Parcul Aventura

În ceea ce privește prețurile pentru accesul în parc, acestea pornesc de la 25 de lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți, pentru o perioadă de 3 ore, în timpul săptămânii, miercuri și joi, iar în weekend, vineri, sâmbătă și duminică, gălățenii vor scoate din buzunare 30 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, tot pentru o perioadă de 3 ore. Există și opțiunea prelungirii, iar pentru fiecare oră suplimentară se vor plăti 15 lei (miercuri și joi) sau 20 de lei (de vineri până duminică).

În parc sunt 4 trasee Mov (cele mai ușoare), 3 trasee Galbene, 3 trasee Verzi, 2 trasee Albastre, 2 trasee Roșii și un traseu Negru (cel mai greu). Fiecare participant primește un echipament de securitate, care trebuie folosit în permanență pentru siguranţă, parcul având 120 de astfel de echipamente, pentru copii și adulți. Limitele de vârstă, înălțime și greutate (maximum 100 de kg) sunt afișate la începutul fiecărui traseu.

Proiect de 400.000 de euro

Atât președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, cât și aleșii locali prezenți s-au arătat bucuroși de oaza de petrecere a timpului liber pe care au reușit să o creeze pentru gălățeni, dar și pentru primirea titlului de zonă turistică, o reușită care îi va ajuta la dezvoltarea turistică și de acum înainte. "EscapeLand, primul parc de aventură din județul Galați, are 15 trasee, de la o dificultate mai mică până la o dificultate mai complexă, două tiroliene, una de 150 de metri și una de 180 de metri. Pădurea Gârboavele, una dintre cele mai frumoase şi atractive zone ale Galațiului, a fost declarată de curând zonă turistică a județului, ceea ce mă bucură, pentru că vom putea să continuăm investițiile și cred că vom continua prin construirea unui bob suspendat peste acest parc.

Citește și Personal pentru noul Parc Aventura

Este un parteneriat cu mai multe țări, printre care Ucraina, Republica Moldova și Georgia. Este un proiect în valoare totală de 1,4 milioane de euro, din care Galațiul a primit pentru acest parc suma de 400.000 de euro. Bineînțeles, cheltuielile neeligibile le-am suportat de la Consiliul Județean. Mă bucur enorm că putem să le oferim gălățenilor posibilitatea de a-și petrece o zi cu familia în Pădurea Gârboavele, începând de la Grădina Zoologică, Muzeul Pescăresc, zona de agreement cu grătare, zona pentru bicicliști și bineînțeles acum acest parc minunat, aflat în inima pădurii. Este parcul de aventură cu cele mai mici prețuri din țară, administrat de serviciul domeniului public din subordinea Consiliului Județean, prețuri la jumătate față de multe alte parcuri de aventură din România. Din acest motiv ne-am dorit să fie administrat de noi, pentru că nu ne interesează să facem profit, ci ne interesează ca lumea să vină să se distreze, să facă sport și să se bucure de timp petrecut în aer liber cu familia", a declarat președintele CJ, Costel Fotea.

Copiii și adolescenții au luat cu asalt traseele

Copiii nu au stat prea mult pe gânduri și și-au luat prietenii și părinții pentru a se bucura de distracțiile puse la dispoziție de EscapeLand. Încă de când am ajuns, cei mici stăteau la coadă pentru a fi instruiți și echipați de cei din staff. Pentru unii a fost prima experiență de acest fel, iar pentru alții a fost un prilej de comparație cu alte parcuri de aventură din țară, însă toți și-au manifestat entuziasmul pentru parcul care, de acum, este atât de la îndemână.

"Este prima dată când încerc o astfel de activitate. Credeam că este mai ușor, dar chiar este greu până te obișnuiești cu toate, însă e distractiv. E nevoie de mult echilibru, dar este chiar frumos și mi-a întrecut toate așteptările", ne-a mărturisit Cristina.

Citește și Parcul „Aventura” se va deschide, în sfârșit, în această primăvară

La fel de încântat de noul parc a fost și Vlad, care ne-a spus că a fost și la parcurile din Brașov și Vrancea. "Nu este prima dată când încerc, sunt un împătimit al parcurilor de aventură, însă mă bucur că de-acum o să pot veni mai des, fiind atât de aproape de oraș. Traseele mi s-au părut greuțe, dar ăsta este farmecul."

Până la finalizarea licitației privind noile trasee de transport din județul Galați, în care este inclus și un traseu către Pădurea Gârboavele, un operator privat va efectua (contra cost) sâmbăta și duminica, din oră în oră, curse către și dinspre Pădurea Gârboavele. Prima plecare este din Bariera Traian (capătul autobuzelor) la ora 9,30, iar ultima din Pădurea Gârboavele (din fața Muzeului Satului) la ora 20,30.

Citit 18348 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 09:18

10 comentarii

  • postat de Relu
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 07:37
    5.13.233.***
    Era bine de pus un transport cu autobuzul [microbuzuz] de la Transurb cu orar precis si nu unul facilitat pentru particular .
    0
    0
  • postat de Decât nimic, tot este bine
    Vineri, 05 Mai 2023 16:00
    109.166.134.***
    Nu știu dacă există, dar ar trebui un punct medical de prim ajutor,, pentru eventualele luxații, entorse, julituri, mici accidente minore inevitabile ,,escap''-ului. Ar trebui și o scară în V, pentru a interveni și ajuta copii și de ce nu și maturii, care și-au pierdut curajul pe la mijlocul traseul
    0
    0
  • postat de cernea
    Vineri, 05 Mai 2023 13:54
    95.76.3.***
    La cati bani tocați nu se putea gratuit ptr. Copii??? cum este în alte județe, ex. Harghita.Bine ca ati tăiat panglica.......
    0
    1
  • postat de neuron
    Vineri, 05 Mai 2023 13:16
    82.79.117.***
    G- Man si florin
    https://www.viata-libera.ro/
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 05 Mai 2023 10:03
    5.13.147.***
    La ce cazane sunt in trafic cu filtrele scoase nu e indicat sa mergi nici in oras sau daca vrei sa mergi, mergi foarte dimineata cand nu e trafic. Daca pedalezi ziua in cativa km te ustura gatul.
    0
    0
  • postat de florin
    Vineri, 05 Mai 2023 09:10
    86.124.202.***
    Daca sar fi deschis un EscapeLand la Braila si nu la Galati eram suparati!Este ok ca s-a deschis si sper sa reziste in timp nu ca debarcaderul deschis de udrea la bac!Daca s-ar realiza si o pista de bicicleta Galati -Padurea Girboavele-Smirdan -Galati atunci Fotea ar deveni erou!Oricum pentru sanat
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 05 Mai 2023 08:15
    5.13.147.***
    Este un lucru bun sa ai unde iesi dintre betoane si praful din oras. Sa mai fie si altceva la Garboavele inafara de mici , bere, cocalareala si manele.
    0
    0
  • postat de leo
    Vineri, 05 Mai 2023 07:56
    89.39.81.***
    de 1 mai gradina zoologica inchisa. am vazut si braileni care au venit si au plecat. intr-adevar au fost liberi ca toti ceilalti dar se putea gasii o forma de compensare cu doua libere sau platiti dublu.
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 04 Mai 2023 22:10
    5.13.196.***
    "Chelului, tichie de margaritar ii trebuie !!!..."

    400 000 euro !!! Au galatenii bani nu gluma pentru "EscapeLand"...ca daca era in limba romana, nu intelegeam !!!
    Pun pariu ca la anu' se va alege prafu de aceasta investitie !!!
    0
    0
  • postat de G-Man
    Joi, 04 Mai 2023 21:21
    86.124.200.***
    acum daca tot e zona turistica pote se gandeste cineva de prin CJ sa construiasca si o pista de biciclete de la iesirea din Galati pana la Garboavele. Dar una adevarata, de minim 2 m latime si care sa nu se confunde cu trotuarul sau cu parcarea pentru masini.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.