Parcul „Aventura” se va deschide, în sfârșit, în această primăvară

Parcul „Aventura” se va deschide, în sfârșit, în această primăvară
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, promite reluarea lucrărilor la sediul futurist al Muzeului de Artă Vizuală din Parcul Rizer în acest an. ”Încheiem procedurile de achiziție și sperăm ca lucrările să reînceapă în vara acestui an, astfel încât muzeul să fie gata în 2024. Este vorba despre un rest de executat evaluat la aproximativ 31 de milioane de lei, iar, într-o recentă discuție cu un antreprenor, acesta mi-a explicat că este o mare provocare să torni acei pereți curbați din beton. Mulți constructori au citit doar în cărți despre așa ceva”, ne-a declarat, recent, președintele CJ.

Până la finele anului în curs, conform sursei citate, trebuie finalizate și alte obiective de investiții din zona culturală, printre care Casa "Cuza Vodă", noua sală de spectacole a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, dar și Farmacia Ținc (Casa Colecțiilor).

Alte proiecte cu finanțare europeană, de această dată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au în vedere modernizări și creșteri de eficiență energetică la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Grădina Botanică, acolo unde se intenționează, în plus, montarea pe o parte din aleile principale a unui pavaj solar, și la Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”.

Conform lui Costel Fotea, CJ se va ocupa în acest an și de reabilitarea Conacului de la Mânjina, în parteneriat cu Ministerul Culturii, dar și a statuii lui Ioan Vodă cel Cumplit de pe dealul Roșcanilor. În aceeași ordine de idei, instituția din Eroilor nr. 7 dorește să obțină finanțare prin PNRR pentru punerea în valoare a cetății dacice de la Piroboridava, din zona comunei Poiana, cel mai mare centru comercial al Daciei Libere de acum două mii de ani.

Trecând către zona de agrement, președintele CJ promite deschiderea Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele în primăvară, după recrutarea personalului necesar. ”Avem în plan finalizarea lucrărilor la Baza Zătun 2 și la sera de plante exotice, însă acolo avem de rezolvat o problemă cu un constructor care vine cu doi oameni la muncă”, ne-a mai spus Costel Fotea, amintind, totodată, depunerea unui proiect pe noul Program Operațional Regional pentru modernizarea Parcului Rizer.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean are în plan și amenajarea unei moderne piste de biciclete, pe ruta Lacul Partidului - Sat Costi - Vânători - Pădurea Gârboavele (Zoo) - Odaia Manolachi - Smârdan - DJ 251 (intersecția de la Greaca), un proiect de 22 de milioane de lei, cu finanțare prin PNRR.

Citit 6701 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2023 14:56

8 comentarii

  • postat de Contribuabil
    Marți, 24 Ianuarie 2023 19:31
    5.13.197.***
    Citez: "Este vorba despre un rest de executat evaluat la aproximativ 31 de milioane de lei, iar, într-o recentă discuție cu un antreprenor, acesta mi-a explicat că este o mare provocare să torni acei pereți curbați din beton." ne-a declarat, recent, președintele CJ
    Mda.... La 31 de meleoane normal
    0
    0
  • postat de România-Parc Aventura Trai.
    Marți, 24 Ianuarie 2023 17:09
    109.166.133.***
    România în fapt este un ,,Parc Aventura'' din casă pornind, întreținere de plătit, factură la curent electric și gaze mărite de plătit, ieși din casă, scumpire bilet transport public, prețuri alimente mărite, inflație cât cuprinde, rate la bănci peste noapte mărite, câinii te mușcă, te mănâncă, urși
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Marți, 24 Ianuarie 2023 09:57
    89.137.225.***
    sugerez la Fotea sa realizeze un colaj mare(chiar imens) cu fotografii ale unor cladiri,constructii realizate de catre inginerii constructori olandezi si sa vada cum si in cate feluri si forme se poate turna betonul. Da,sunt peste tot in lume nu doar in Olanda.....constructiile,zic.
    0
    0
  • postat de Trandafirul Galben
    Marți, 24 Ianuarie 2023 09:36
    109.166.133.***
    Gălățenii sunt săraci SCRIPTIC,că FAPTIC...să fim serioși...chiar ne mințim singuri?
    Știu cei de la Finanțe,ANAF,POLIȚIA ECONOMICĂ,ce zic,dar doar știu.
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Marți, 24 Ianuarie 2023 08:59
    89.137.230.***
    Domnule Presedinte,nu puteti forta cumva lucrurile si cu Palatul de la Munteni/Tiganesti?Este un leagan al Romaniei Mari si dupa ce a fost castigat de Academia Romana, sta sa cada.Daca ar fi fost vreo fosta resedinta de grof,era de mult renovat si promovat gretos, prin toata mass-media nationala!
    0
    0
  • postat de Tecucean
    Marți, 24 Ianuarie 2023 06:48
    109.166.129.***
    Bravo dlui Fotea şi CJ GL

    Sunt iubitori de natură ! Nu precum primarul Pucheanu care betonează tot ce primde
    0
    0
  • postat de paloma
    Luni, 23 Ianuarie 2023 23:32
    5.13.144.***
    Inca o mare realizare alui fotea !!! Problema este unde facem banii ca sa mergem in "parcul aventura ???!!!
    Orasul este mort...nu mai avem industrie...In afara de cea de videochat !!!
    0
    0
  • postat de sid
    Luni, 23 Ianuarie 2023 22:46
    89.137.224.***
    E bine ca s-a facut dar a aparut o problema..galatenii sunt cam saraci si nu prea mai au bani pt ca stiti si voi ca banii se duc pe strictul necesar iar cativa cu bani in orasul asta se vor duce poate o data, de doua ori apoi gata. Concluzia?
    Un oras cu atata potential si inconjurat de ape dar atat
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.