Exercițiu militar multinațional în Poligonul Smârdan

Exercițiu militar multinațional în Poligonul Smârdan
Imagine de arhivă de la Saber Guardian 2019
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Saber Guardian 2023, cel mai mare exercițiu multinațional de nivel întrunit găzduit de România în acest an, va avea loc în perioada 29 mai - 9 iunie, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Aproximativ 10.000 de militari din 13 țări aliate și partenere vor participa la acest exercițiu, care este condus de Comandamentul Forțelor Întrunite.

În vederea participării la exercițiu, începând de joi, 11 mai, încep dislocările de tehnică și personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere,  însoțite de echipaje de poliție militară, către poligoanele de instrucție.

Galațiul este inclus în Saber Guardian 2023, cu poligonul de la Smârdan. Alte secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare din județele Constanța - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia, Brașov - Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, Brăila – raioane din localitatea Vărsătura, Tulcea - raioane din localitatea Frecăței, precum și în diferite locații din municipiul București.

 

 

Citit 1594 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.