Violență extremă în pauza mare. Trei eleve s-au bătut crunt din cauza unui băiat

Violență extremă în pauza mare. Trei eleve s-au bătut crunt din cauza unui băiat
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Incidentul șocant, petrecut în fața unui număr mare de elevi de la două unități de învățământ din Tecuci, le-a avut ca protagoniste pe trei eleve cu vârste de 14 și, respectiv, 15 ani.

Una dintre ele s-ar fi ales cu grave probleme dentare, după ce "inamica" i-a aplicat un pumn în plină figură. În conflict s-a amestecat și mama uneia dinte fete. Poliția, cele două instituții de învățământ și Inspectoratul Școlar au deschis anchete paralele.

Pumni, picioare și cuvinte grele s-au împărțit miercuri, la prânz, între mai multe eleve de la Școala Gimnazială "Elena Doamna" și, respectiv, Colegiul "Calistrat Hogaș" din Tecuci. Sub privirile mai multor colegi ieșiți în pauza mare în afara unităților de învățământ învecinate, fetele, una de clasa a VII-a și două de clasa a VIII-a, s-au luat la ceartă și mai apoi la bătaie, ca în vestul sălbatic, dintr-o cauză care nu ar avea nicio legătură cu școala sau măcar cu vârsta la care cele trei se află: un băiat.

În bătaia care nu este foarte clar, cel puțin la acest moment, de către cine a fost începută, fata de 14 ani ar fi lovit-o în plină figură pe una de 15 ani, dislocându-i chiar doi dinți. La fața locului, printre colegii care priveau și chiar filmau incidentul cu telefonul mobil, a apărut mama elevei rănite, care a găsit de cuviință să îi aplice o corecție fetei mai mici. Femeia a luat-o de păr pe copila care i-a lovit fiica și i-a dat mai multe palme peste față.

"Între cele trei eleve ar fi avut loc o discuție în contradictoriu, în urma căreia s-ar fi agresat fizic și și-ar fi adresat cuvinte și expresii vulgare. De asemenea, ulterior acestui incident, în zona respectivă a venit și mama uneia dintre minore, o femeie de 38 de ani, care ar fi lovit-o cu palma în zona feței de mai multe ori pe cea de 14 ani", aveau să consemneze polițiștii solicitați să intervină. 

Anchetă la școală și dosar penal

Incidentul de o violență ieșită din comun face acum obiectul mai multor anchete. Pe de o parte, Poliția Municipiului Tecuci a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru a clarifica felul în care s-au succedat întâmplările și a stabili gradul de vinovăție al fiecăreia dintre elevele implicate. Pe de altă parte, conducerile celor două unități de învățământ au deschis și ele anchete, sub supravegherea Inspectoratului Școlar Județean.

"Cele două instituții de învățământ au demarat deja anchete proprii, pentru a verifica modul în care s-au petrecut lucrurile și a lua măsurile care se impun. Au fost deja chemați părinții, s-a discutat și mai trebuie discutat foarte mult. Probabil prima măsură care se va lua va fi consilierea, psihologică și nu numai. Este o speță delicată, în care discuțiile între toate părțile implicate sunt foarte importante", a precizat, pentru "Viața liberă", Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați.

Citit 7205 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 16:41

7 comentarii

  • postat de Gigel
    Vineri, 12 Mai 2023 08:37
    5.13.147.***
    @paloma: daca baietii sunt mai putini ca numar...inainte la salon erau fete, acum nu ai loc de "baieti" si la bar nu mai ai loc de fete. "Lumea s-a schimbat...."
    0
    0
  • postat de cd
    Vineri, 12 Mai 2023 08:32
    5.2.209.***
    Rezultatul educatiei primite acasa in primii ani de viata si nu numai. Pariez ca au niste parinti la fel de agresivi si needucatI.
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 12 Mai 2023 00:30
    5.13.169.***
    Pe vremea mea, era invers...baietii se bateau pentru fete !!!
    Acum nu mai stii care se cred baieti si care se cred fete...
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Joi, 11 Mai 2023 19:49
    5.13.130.***
    Oare CINE este vinovat ca baietii sunt rari in comparatie cu fetele ??? Lupta pentru existenta, suprematie ...
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 11 Mai 2023 19:30
    86.124.202.***
    Pana nu stiu ce Discutii Delicate si Importante ... fapta-i Fapta si ar trebui Sanctionata Foarte Serios .
    Dintii aia dislocati si urmarile Pumnului ...nu sunt destul de clare ?
    Nu-i destul de clar ca s-a Depasit Demult faza DISCUTIILOR ?
    Basca , s-a bagat si Adultul/Maica-sa la dat pumni/palme
    0
    0
  • postat de Gabi
    Joi, 11 Mai 2023 18:12
    86.124.118.***
    La scoala 26...Galati cam acelasi gen de distractie la elevi
    NIMENI nu vede
    0
    0
  • postat de Ileana
    Joi, 11 Mai 2023 11:59
    95.76.37.***
    ,,Socializare'' in zona unui bloc de locuinte, deci in afara cadrului scolii
    normal socializarea insemnand o tigara interzisa sau alcool
    Paza acelei scoli ce pazea? Educatia parintilor...De fapt, care educatie...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.