Cine stinge lumina pe străzi?

Cine stinge lumina pe străzi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi gălăţeni, vi se pare că e mai puţină lumină pe străzi decât era de obicei? Marţi, Muzeul de Artă Vizuală era în beznă… feerică. Pe 8 septembrie, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat „restricţionarea” iluminatului public - reducerea numărului becurilor aprinse noaptea pe străzile oraşului.

O decizie în acest sens urma să fie luată în cel mai scurt timp de o comisie tehnică din cadrul Primăriei Galaţi, soluţia putând fi păstrarea în funcţiune a unui stâlp de iluminat din trei. Deşi pe străzi e tot mai puţină lumină, autorităţile n-au observat nimic.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a fost ieri surprins să afle că întunericul a pus deja stăpânire pe Muzeul de Artă şi nu numai. „A început deja?”, s-a minunat vicele.

Ciumacenco a explicat că Primăria e obligată să facă reducere de ordonanţa de urgenţă a Guvernului şi că nerespectarea ei atrage răspunderea penală a primarului Dumitru Nicolae: „Nu e dorinţa noastră să stingem din lumini”.

„Bani în buget există pentru iluminat public. Ordonanţa ne obligă să reducem cheltuielile de servicii cu 20 la sută. E o impunere. Parlamentarii PDL au votat această ordonanţă, inclusiv pe cea cu Poliţia Comunitară şi acum ne spun că nu am găsit soluţii să salvăm poliţiştii comunitari”.

„În condiţiile în care e stabilit prin ordonanţă un poliţist la o mie de locuitori, nu poţi să tragi de acest număr. E neplăcut să le explici oamenilor de ce tai salarii, de ce tai lumina sau căldura la calorifere”, a declarat Ciumancenco.

Citit 991 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.