Suedezii îl cunosc pe Marin Sorescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cultura la Chişinău: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău va fi inaugurat miercuri, 29 septembrie, în prezenţa ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintelui ICR, Horia-Roman Patapievici şi altor oficialităţi *

* Un premiu în Suedia: Premiul Marin Sorescu pe anul 2010 va fi decernat joi, 23 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg. Atunci va fi dezvăluit şi numele laureatului.

Premiul este decernat anual, în perioada toamnei, unui scriitor suedez care „desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire, care prin opera sa face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală”.

Valoarea premiului este de 50.000 de coroane suedeze, câştigătorului fiindu-i înmânat şi un trofeu conceput şi realizat de artista Kuki Constantinescu. Laureaţii de până acum ai premiului sunt Steve Sem-Sandberg, Nina Burton şi Peter Handberg.

* Spectacol la Stuttgart: Asociaţia Agero Stuttgart oferă publicului român din Germania sâmbătă, 2 octombrie, la Stuttgart- Obertürkheim, ora 18:30, supercomedia de succes „Mă mut la mama”, în regia cunoscutului regizor Dinu Colceag.

Salonul de Recrutare Multiculturală din Paris:Think Tank International Club din Bucureşti organizează în ziua de sâmbătă, 25 septembrie, la Palais de la Découverte din Paris, cea de-a 7-a ediţie a Forumului Multicultural pentru o Dezvoltare Durabilă.

Scopul este susţinerea studenţilor şi cadrelor multiculturale francofone în acţiunile lor individuale de recrutare sau de afaceri, dar şi de a le promova valorile, precum şi strategiile de dezvoltare internaţională şi parteneriatele internaţionale dintre companii, Universităţi şi comunităţi locale.

Târgul de Carte de la Frankfurt: Scriitorii Varujan Vosganian, Dan Lungu şi Gabriel Chifu se numără printre invitaţii români la Târgul de Carte de la Frankfurt, care se desfăşoară în acest an între 6 şi 10 octombrie.

Concert de muzică populară la Londra: Interpreta de muzică populară Margareta Clipa va susţine duminică, 26 septembrie, un concert la clubul Unique din Londra. Reprezentaţia artistei românce va începe la ora 19:00.

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.