Profesorii au respins ultima ofertă a guvernului și continuă greva

Profesorii au respins ultima ofertă a guvernului și continuă greva
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Profesorii români au respins, miercuri seară, ultima ofertă a guvernului și continuă greva declanșată pe 22 mai, au anunțat liderii federațiilor sindicale, după noile discuții avute la Palatul Victoria.

Ultima ofertă a executivului este o creștere salarială de 1.000 de lei brut pentru personalul didactic și de 400 de lei brut pentru personalul nedidactic, urmată de o majorare etapizată a salariilor, în următorii trei ani. În acelaşi timp, în noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant se va raporta la salariul mediu brut pe economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Conform liderului Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Nistor, "oferta a ajuns în teritoriu, iar organizaţiile noastre judeţene ne-au spus foarte clar că se respinge. Am convocat, în regim de urgenţă, colegiul liderilor federaţiei, pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. În momentul de faţă, greva continuă".

La rândul său, Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat: "Am avut şedinţă cu liderii judeţeni, care au respins oferta. Nu suntem de acord cu acel interval de trei ani pentru majorarea etapizată. Cum la medici s-a putut într-o singură tranșă, trebuie să se poată și la profesori. Membrii de sindicat au început greva, ei vor decide dacă se opresc".

 

Citit 1372 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:41

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 02 Iunie 2023 02:06
    5.13.169.***
    Nu va lasati intimidati de LEPRE, anal Fa BETI si alte specii, soferi.. plagiatori si INAPTI! Nulitati, neica nimeni! NU! Accept sau PA! Eu sincer mi-as face bagajele ca pazinic in Vest decat sa fiu sclav IEFTIN si umilit de un stat de tot rahatul ce nu da DOI BANI PE PROFESORI! Ura si la AVION! Va
    0
    0
  • postat de Brutul nu contează, contează netul, banii în mână
    Vineri, 02 Iunie 2023 00:02
    109.166.133.***
    Brut în sus, brut în jos, efect psihologic, să pară mulți bani. Dar pe naiba, contează netul, banii în buzunar cu care vi acasă și dacă intri pe ,,Calcul salariu net'', afli că vi acasă cu netul, 645 lei la brutul de 1000 lei fiind luați din brut 1000 lei, asigurări sociale-CAS 25%-250lei, Asigurări
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.