Măsuri sporite de securitate la Zilele Galațiului

Măsuri sporite de securitate la Zilele Galațiului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 300 de jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști locali, lucrători specializați în prevenirea traficului de persoane și a consumului de droguri se vor asigura că toți participanții la spectacolele organizate de Zilele Municipiului Galați sunt în siguranță.   

Weekendul se anunță unul fierbinte pe Faleză, unde gălățenii și nu numai sunt așteptați să se bucure de tot ce presupun manifestările organizate de Zilele Orașului. Târguri, expoziții, standuri cu mâncare și, bineînțeles, concerte le sunt oferite cetățenilor, fiind în aceste condiții așteptată o aglomerație pe măsură. Pentru că în astfel de situații cresc exponențial riscurile de tulburare a ordinii publice, structurile de ordine publică și-au dimensionat dispozitivele, astfel că peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor fi la datorie în perioada 9-11 iunie. 

Pază și control

Cele mai multe forțe de ordine vor fi mobilizate în zona scenei amplasate la Elice, dar și la agenții economici amplasați de-a lungul bulevardului Marea Unire. Aceștia nu vor fi feriți de controale, anunță reprezentanții structurilor de ordine publică. 

”Polițiștii locali din cadrul structurilor de comerț și mediu vor intensifica controalele la vânzătorii autorizați și vânzătorii ambulanți, iar polițiștii rutieri, din cadrul Poliției Naționale și Poliției Locale, vor constitui dispozitive de restricționare și dirijare a traficului rutier în punctele: intersecția străzii Navelor cu Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), Parc Viva cu Bulevardul Marii Uniri și intersecția străzilor Roșiori și Traian”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.    

Polițiștii vor fi la datorie și cu ochii pe ”plăcerile” petrecăreților, mai cu seamă cele interzise. Cei care au dubii în privința riscurilor consumului de droguri pot face un popas pe Faleza Inferioară, unde îi așteaptă ofițerii Agenției Naționale Antidrog și cei de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, care vor avea deschis în acest weekend un punct de informare. 

Punct de prim ajutor în zona scenei 

Deoarece la astfel de manifestări pot apărea și situații mai puțin plăcute, cei care au nevoie de ajutor medical trebuie să știe că în zona de spectacole va fi amplasat un echipaj SMURD, iar lângă scenă o autospecială de stins incendii. Totodată, polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze copiii, pentru că aceștia se pot rătăci ușor în mulțime. Petrecăreții nu trebuie să își lase bunurile nesupravegheate, să nu se implice în scandaluri, să nu își țină cheile, banii și actele în același loc sau la vedere și să aibă mare grijă la buzunare. 

”Precizăm că în zona de desfășurare a spectacolelor și în zona food, pe Faleza Superioară, între toate punctele de restricționare a traficului rutier, este interzis accesul cu biciclete și/sau trotinete, acesta fiind permis doar pe Faleza Inferioară și pe străzile/aleile adiacente Falezei Superioare. De asemenea, atragem atenția că, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, este interzis zborul dronelor deasupra mulțimii, la o înălțime mai mică de 300 metri și pe o rază de 600 metri față de dronă”, a punctat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați. 

Încălcarea acestor prevederi legale atrage sancțiuni contravenționale, amenda fiind între 25.000 și 50.000 lei. În situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta constituie infracțiune.

Citit 1574 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:51

2 comentarii

  • postat de Marius
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 10:11
    93.122.251.***
    Ce bine, nu mai sunt moticiclete care sa faca zgomote asurzitoare! E mai liniste pe toata portiunea falezei superioare. Primaria si politia, nu vor sa implementeze masuri de stopare a vitezelor si poluarii fonice de pe toata faleza. Aceasi problema este si de la BCR spre liceul de marina-seara de se
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Vineri, 09 Iunie 2023 20:05
    5.13.208.***
    PUCHEANU impreuna cu cei "27 de alesi" achita nota de plata si petrec in fiecare zi impreuna cu "gălățenii și nu numai" care sunt așteptați să se bucure de tot ce presupun manifestările organizate de Zilele Orașului ? Sau ei petrec in tari exotice (eventul America de Sud) pentru ca nu se pot cobora
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.