Foști boboci de liceu din 1967, împreună din nou

Foști boboci de liceu din 1967, împreună din nou
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Promoția 1967 a fostului Liceu Nr. 6, actualul Liceu Tehnologic „Carol I” din Galați, sărbătorește 60 de ani de când a pășit, pentru prima dată, pe poarta liceului. Absolvenții de acum 56 de ani s-au reîntâlnit joi, 29 iunie, la Elice. 

Foștii colegi, veniți din toate colțurile lumii pentru reuniune, au avut o relație specială atât pe timpul studiilor liceale, cât și după, iar acum s-au revăzut pentru a sărbători 60 de ani de când au fost boboci. ”Prima dată ne-am întâlnit după 10 ani de la terminarea liceului, după am continuat să ne vedem la fiecare 10 ani, până când am scurtat perioada. Acum ne întâlnim anual, unii sunt veniți pentru această întâlnire din Spania, Canada și multe alte țări”, ne-a spus doamna Maria Căstăian, organizatoarea evenimentului. Emoționați, cu flori în mână, la fel ca în urmă cu 60 de ani, foștii colegi s-au bucurat de retrăirea poveștilor din liceu, de care și astăzi își amintesc cu mult drag și nostalgie. ”Am avut o relație deosebită, unii ne știm încă de la grădiniță. Întâlnirile sunt bune, sunt benefice, ne dau energie, ne fac să ne simțim iar tineri”, ne-a mărturisit Magda Călinescu, venită din Canada pentru revedere. ”Stăteam la 2 km de liceu, mergeam în grupuri mari spre școală și înapoi, râdeam, glumeam, nici nu simțeam drumul, uitam de toate, nu aveam griji”, își amintește, cu drag, și Dumitra Honciuc. Foștii colegi îi sunt recunoscători și îi mulțumesc Mariei Căstăian, colega care a avut inițiativa, la 10 ani de la terminarea liceului, să ia catalogul și să meargă la adresele părinților foștilor colegi, pentru a-și regăsi colectivul alături de care a petrecut cea mai frumoasă perioadă a vieții, anii de liceu și alături de care trăiește și astăzi, anual, clipe de neuitat.

Citit 9233 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2023 08:30

2 comentarii

  • postat de Magda Călinescu
    Sâmbătă, 01 Iulie 2023 16:25
    109.166.130.***
    De fiecare dată când revin în Galați trec pe lângă Luceul 6, la origini, ce a fost construit foarte repede, așa încât la 15 septembrie 1962 a avut loc inaugurarea, iar noi bobocii din 1963 am fost a doua promoție, dar mereu cu recunoștință pentru profesorii noștri ce și-au adus aportul la desăvârși
    0
    0
  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 01 Iulie 2023 13:42
    5.13.162.***
    mda in ziua de astazi rar mai vezi elevi care sa faca reuniuni! adica cine vrea sa faca face! cine nu asteapta mult si bine! cred ca depinde uneori si cum te-ai comportat cu profesorii si elevii de la liceu! adica ce relatii ai avut cu ei! ca na mai vezi tu asa ceva astazi!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.