Un nou protest al sindicaliștilor din Finanțe

Un nou protest al sindicaliștilor din Finanțe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, 13 iulie, pe o căldură care se anunță de foc, Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la Blocul Național Sindical, va organiza un protest, între orele 13,00 și 14,00, în fața Ministerului Finanțelor pentru a atrage atenția guvernanților, pentru ultima dată, înainte de declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale, asupra solicitărilor membrilor săi. Principala solicitare a sindicaliștilor este ca salariile angajaților din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și din Ministerul Finanțelor să fie indexate anual cu rata inflației. Ei mai cer ca actualele sporuri de care beneficiază salariații ANAF și MF să fie introduse în salariile de bază.

Nu este clar dacă la protestul de la București al Federației „Solidaritatea” vor participa și sindicaliști din Galați. Așa cum „Viața liberă” a mai scris, marea majoritate a sindicaliștilor din Finanțe din județul Galați sunt afiliați la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”, o altă organizație sindicală. Este și motivul pentru care, în luna mai a acestui an, sindicaliștii gălățeni nu au participat nici la acțiunile de protest organizate de SindFisc, cea de-a treia organizație sindicală din sistemul Finanțelor.

Conform informațiilor noastre, există și în Galați membri de sindicat afiliați la „Solidaritatea”, care ar putea merge la protestul din fața sediului Ministerului Finanțelor. Nu am putut afla, însă, numărul acestora și nici numele vreunui reprezentant al lor.

Citit 570 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2023 12:56

1 comentariu

  • postat de Zz
    Sâmbătă, 15 Iulie 2023 13:48
    86.124.202.***
    Au salarii imense. Ce nu le mai ajunge????? Cu profesorii ne am lămurit, munca ioc, elevii praf DE CE IAU SALARII MARI
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.