Paradis de vară pentru peste 150 de copii defavorizaţi

Paradis de vară pentru peste 150 de copii defavorizaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fundația "Inimă de Copil" a organizat și în această vară cinci serii de tabără, la Năruja, în județul Vrancea. În total, şi-au petrecut o săptămână în tabără 187 de persoane, dintre care 161 de copii, atât români proveniți din familii aflate în dificultate, cât și ucraineni, cărora li s-au adăugat mamele refugiate din Ucraina.

Cele patru săptămâni de tabără au avut ca scop dezvoltarea celor mici, atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional și intelectual. A fost o perioadă care le-a deschis orizontul, i-a ajutat să își facă noi prieteni, iar pentru copiii și părinții refugiați a fost o adevărată binecuvântare după mai bine de 16 luni de când viața lor s-a schimbat dramatic.

Activitățile derulate în tabără au fost diverse, de la competiții de înot organizate la râul din apropiere, până la ateliere de creație și jocuri specifice vârstei. Sportul a fost atracția principală pentru cei mici, indiferent că vorbim despre drumeții în inima pădurii sau despre meciuri de fotbal şi baschet.

Nu în ultimul rând, toți participanţii au avut parte de "mângâierea" oferită sufletului și echilibrului mental de către natură. Priveliștea de la Năruja este încărcată de un verde proaspăt, iar aerul răcoros și puternic ozonat i-au ajutat pe copii să-și găsească echilibrul atât de necesar.

Cel mai așteptat moment al zilei a fost cel al focului de tabără, în jurul căruia poveștile, glumele şi amintirile au creat, seară de seară, un cadru reconfortant, în care răsunau râsetele copiilor.

Taberele au fost finanțate de "Care" prin Fundația "Sera", "Care Franța" și "FONPC" și prin Programul "Support Ukraine".

Fundaţia "Inimă de Copil" este cea mai mare organizație din regiune care administrează și implementează servicii sociale pentru copii și familii în nevoie, copii și tineri cu dizabilități. În anul 2022, peste 5.000 de persoane au beneficiat de programele de educație, sănătate sau suport de urgență ale fundației.

Citit 632 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 21:21

1 comentariu

  • postat de dgi
    Duminică, 20 August 2023 15:45
    81.196.245.***
    Respect voua, celor de la "Inimă de Copil". Si celor care sustin activitatea.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.