Concurs de machete cu ocazia Zilelor Patrimoniului

Concurs de machete cu ocazia Zilelor Patrimoniului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", alături de Consiliul Județean Galați și Centrul Europe Direct, organizează concursul de machete "Palatul CED, prin ochii tăi", pentru a marca cea de-a XXX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului, tema din acest an fiind "Patrimoniul cultural și comunitatea locală".

"Prin organizarea acestui concurs dorim să readucem în atenția publicului gălățean rolul deosebit de important pe care Comisia Europeană a Dunării l-a avut la Galați, în România și mai ales în construirea Europei de astăzi", precizează organizatorii, într-un comunicat de presă.

Concursul este dedicat elevilor cu vârsta până în 18 ani din județul Galați și urmărește creșterea gradului de conștientizare al comunității gălățene, în special al tinerilor, cu privire la importanța cunoașterii moștenirii și identității culturale. Participanții trebuie să realizeze o machetă în format 3D a Palatului Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii Județene "V.A. Urechia". Resursele folosite pentru realizarea machetei vor fi fotografiile clădirii și turul virtual (https://turvirtual.real-tour.ro/view/biblioteca-va-urechia/tur-3d/) al bibliotecii, disponibile pe site-ul www.bvau.ro.

Cu toate machetele înscrise în concurs se va organiza o expoziție, pe data de 16 septembrie 2023, la sediul Consiliului Județean Galați. În aceeași zi, după vernisajul expoziției, juriul va delibera și va anunța câștigătorii. Se vor acorda trei premii: Premiul I - produse și materiale în valoare de 1.000 de lei, Premiul II - produse și materiale în valoare de 800 de lei și Premiul III - produse și materiale în valoare de 500 de lei. Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Bibliotecii "V.A. Urechia", vor fi expuse în locuri vizibile și vor fi promovate pe site-ul instituției și pe paginile de socializare. 

Regulamentul integral al concursului poate fi accesat pe pagina de internet a bibliotecii.

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 11:57

1 comentariu

  • postat de Lala
    Luni, 28 August 2023 12:24
    5.2.205.***
    De apreciat faptul ca in aceste timpuri se mai preocupa careva de creșterea gradului de conștientizare al comunității gălățene, în special al tinerilor, cu privire la importanța cunoașterii moștenirii și identității culturale. Dar as vrea sa subliniez ca mai sunt si alte valori arhitecturale in Gala
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.