Armă furată din Croația, găsită în casa unui spărgător de magazine

Armă furată din Croația, găsită în casa unui spărgător de magazine
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Încă un deținut din Penitenciarul Galați, anchetat pentru multiple spargeri de magazine și mașini, s-a dovedit a fi și cel puțin un deținător ilegal de armă de foc. După ce, la începutul acestei săptămâni, polițiștii au găsit în casa unui infractor încarcerat în penitenciar un pistol letal, un alt individ certat cu legea a intrat în vizorul celor care urmăresc legalitatea deținerii armelor. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, la locuința căruia polițiștii de la Arme au ajuns în baza unei informații care indica faptul că acesta ar fi deținut, ilegal, o armă de foc în perfectă stare de funcționare.

"Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic, au pus în executare un mandat de percheziție la domiciliul unui bărbat de 25 de ani, aflat, în prezent, încarcerat în Penitenciarul Galați, sub măsura arestării preventive într-o altă cauză penală, privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt din societăți comerciale, băști și autovehicule. În urma percheziției domiciliare, a fost descoperită, într-o boxă din interiorul imobilului, o armă de vânătoare letală, calibrul 16 mm, și două cartușe aferente acesteia", a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pușca de vânătoare era deținută ilegal de individ, susțin achetatorii, care au ridicat-o în vederea continuării cercetărilor. Acestea au scos la iveală că arma fusese furată din Croația, în 2018, și introdusă ilegal în țară. Hoțul închis în penitenciar este acum cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și va fi dus în fața unui procuror cu propunerea emiterii unui nou mandat de arestare.

Citit 1056 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2023 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.