Împușcat de polițiști, după ce și-a amenințat nora cu cuțitul

Împușcat de polițiști, după ce și-a amenințat nora cu cuțitul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un bătrân de aproape 80 de ani a fost protagonistul unui scandal monstru și, ulterior, a ajuns împușcat în spital. S-a întâmplat sâmbătă seară, la Chiraftei, într-o gospodărie în care poliția a ajuns să intre ca urmare a unui apel la 112, prin care se cerea ajutorul pentru salvarea unei femei, nora pensionarului agresiv, care o amenința cu moartea.

Dezlănțuirea de "forțe" de la Chiraftei a avut loc într-o gospodărie în care un conflict la beție a escaladat atât de mult încât până și polițiștilor care au fost chemați să intervină le-a fost greu să-și facă treaba. Echipajul format din doi agenți de la Secția 5 Poliție Rurală Rădești a fost trimis să aplaneze conflictul semnalat de o vecină a femeii agresate și a bătrânului violent. Femeia a susținut că nora era amenințată cu cuțitul de socrul ei, aflat într-o avansată stare de ebrietate. Oamenii legii au nimerit în toiul scandalului, care a izbucnit și mai aprig în momentul în care agresorul, un bătrân de 78 de ani, a văzut uniforme în curtea lui. A sărit cu cuțitul la unul dintre polițiști, amenințându-l cu moartea.

"Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. Mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție, amenințându-i cu acte de violență și cu moartea. Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timpul necesar pentru somație în plan vertical", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Unul dintre gloanțele trase de polițist l-a nimerit pe bătrân în piciorul drept, în zona femurului. Doar astfel a putut fi anihilat și deposedat de cuțit, fiind ulterior transportat la Spitalul din Tg. Bujor, pentru îngrijiri medicale. Chiar dacă are o vârstă înaintată, bătrânul are acum și probleme cu legea. Pe lângă ordinul de protecție emis pe loc de polițiști, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru amenințare, fiind sesizate parchetele de pe lângă Judecătoria și respectiv Tribunalul Galați. Este posibil ca cercetările, care vizează și modul în care polițistul a făcut uz de armă, să fie extinse și pentru ultraj.

Citit 2882 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2023 10:24

5 comentarii

  • postat de Chris39
    Luni, 04 Septembrie 2023 06:34
    89.137.225.***
    Bravo polițistului pentru curaj! Merita promovat și mutat la oraș în micro 40 unde sa i se schimbe arma din dotare cu o mitraliera de companie... ??‍♂️
    0
    0
  • postat de Adrian
    Duminică, 03 Septembrie 2023 22:26
    89.39.81.***
    Pai parca politistilor le era fruca sa traga ca nu e legea de partea lor...pana gasesc un batran de 78 de ani beat pe care il impusca fara somatie...bine din 6 gloante doar 1 il lovesc...se putea si mai rau se puteau impusca politistii intre ei...si noi discutam de lege si ordine in romania
    0
    0
  • postat de pro
    Duminică, 03 Septembrie 2023 22:02
    46.97.176.***
    Politistul a dat dovada de retinere.
    In alta tara daca sarea cu arma alba la politist agresorul era impuscat mortal fara prea multe fasoane si era premiat. Un om cu patologie psihicema si baut este extrem de periculos.
    0
    0
  • postat de Intrebatul
    Duminică, 03 Septembrie 2023 22:01
    89.39.81.***
    Esti gramada... crezi ca politistii sunt ca sa omoare oameni cu orice pret?
    0
    0
  • postat de Miratul
    Duminică, 03 Septembrie 2023 16:06
    104.28.106.***
    Bai frate, 6 focuri inspre membrele inferioare, mai mult ca sigur de la mica distanta, deoarece se spune ca nu a mai somat? Ma intreb acel politist a tras in asa mod deoarece s-a kk pe el de frica? Daca din 6 focuri de la mica distanta doar unul a nimerit, politistul a tras odata in poligon?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.