UPDATE - Drone rusești ar fi explodat pe teritoriul României. Reacția MApN

UPDATE - Drone rusești ar fi explodat pe teritoriul României. Reacția MApN
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE - Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României, transmite instituția într-un comunicat de presă.

„Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.


Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, transmite Reuters.

Un nou atac rusesc cu drone, ce a durat trei ore și jumătate, a avut loc în noaptea de duminică spre luni asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa. Loviturile au provocat pagube importante la nivelul infrastructurii, iar resturile de drone au incendiat mai multe clădiri, a declarat guvernatorul regiunii.

Aproximativ 17 drone au fost doborâte, dar unele și-au atins țintele, a spus guvernatorul Oleh Kiper pe Telegram. El a adăugat că, potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime sau răniți.

În mai multe așezări din zona extinsă a portului Izmail au fost avariate depozite și unități de producție, precum și mașini și echipamente agricole, a precizat Kiper.

În același timp, până în prezent, nu există vreo confirmare oficială potrivit căreia vreo dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul României.

Noul atac la vine la doar o zi după ce rușii au atacat celălalt mare port ucrainean de la Dunăre, Reni.

Ministrul român Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat dumunică după ultimele atacuri masive cu drone lansate de ruși asupra regiunii Odesa, el spunând că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, aflat la 13 kilometri de Galați, dar că ”în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

Citit 1983 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 12:39

5 comentarii

  • postat de Nu putem fi cauza transformări unui conflict regional, într-un conflict mondial, prin pct 5 NATO aplicare. Asta urmărește Putin.
    Marți, 05 Septembrie 2023 08:21
    109.166.132.***
    MApN este obligat să nu recunoască lovituri rusești pe teritoriul național pentru că s-ar repeta povestea Atentatului de la Sarajevo, putând schimba un conflict regional, într-un conflict mondial prin pct 5 NATO aplicare, acțiune. Oricum, în mod tacit pct. 4 NATO a fost acționat prin consultări
    0
    0
  • postat de RAZBOIUL inseamna sa pierzi tot ce ai acum, viata de familie, ceva proprietati poate si mai ales VIATA.
    Luni, 04 Septembrie 2023 15:21
    89.39.81.***
    romania este in NATO. avem drepturi si obligatii....deciziile nu se iau la bucuresti. se iau la nivel inalt NATO. asta pentru ca e vorba de RAZBOI. doar inconstientii nu stiu ce implica un RAZBOI, si trateaza cu usurinta lucrurile. sa dea bunul DUMNEZEU sa nu ajungem acolo......
    0
    0
  • postat de Omu Păianghen
    Luni, 04 Septembrie 2023 14:41
    5.13.214.***
    Și dacă ar cădea accidental drone (pe teritoriul României, în zone nelocuite), MApN oricum ar nega acest lucru, pentru a nu induce panică în rândul populației.
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 04 Septembrie 2023 13:43
    89.137.136.***
    Iar mint ucrainienii...dezinformeaza deliberat...să ne bage în conflict cu rușii...chiar dacă I am ajutat la greu cu tot ce s a putut...și am închis ochii la multe mizerii făcute de ei...de exemplu canalul Bîstroe din delta Dunării...și multe altele care nu s au spus...facerea de bine...este...
    0
    0
  • postat de caraliu
    Luni, 04 Septembrie 2023 12:48
    178.138.195.***
    și când vor fi nevoiți să recunoască vor spune că au fost ucrainene...cel mai mare furt se face cu cheltuieli ptr înarmare...se profita de teama lașilor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.