O femeie ar fi murit la Spitalul de Urgență fiindcă nu i s-au acordat îngrijirile necesare. ”Pacienta a beneficiat de tratament adecvat încă de la internare”, susţin reprezentanţii spitalului

O femeie ar fi murit la Spitalul de Urgență fiindcă nu i s-au acordat îngrijirile necesare. ”Pacienta a beneficiat de tratament adecvat încă de la internare”, susţin reprezentanţii spitalului
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Membrii unei familii din Galați fac acuzații de malpraxis la adresa unor medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați, acuzând că îngrijirile medicale acordate unei paciente nu ar fi fost conforme cu nevoile acesteia, rezultând moartea gălățencei. Durerea oamenilor este cu atât mai mare cu cât, susțin ei, femeia de 68 de ani nu a primit îngrijirile medicale necesare pentru afecțiunile de care suferea, deși membrii familiei au încercat să le atragă atenția cadrelor medicale în acest sens. Acum, cu ultimele puteri, oamenii își caută dreptatea în justiție și speră că personalul medical va plăti pentru ignoranță și nepăsare.

Deși pacienta avea vizibile probleme respiratorii pentru care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, cadrele medicale au considerat, potrivit familiei, că se impune internarea acesteia la secția de diabet, ignorând problemele respiratorii ale pacientei.

Laurențiu Țoia, fiul femeii decedate, povestește că, deși a adus la cunoștința medicilor faptul că mama sa respiră greu, solicitând acestora, insistent, investigații medicale pulmonare, a fost luat la zor de cadrele medicale din spital, care nu au acceptat sugestiile bărbatului. Totuși, după ce mai mulți medici s-au perindat pe la patul femeii, s-a decis conectarea acesteia la instalația de oxigen disponibilă în salonul în care era internată bolnava, aferentă patului acesteia. Din păcate, de-abia după ce a stat câteva ore bune la oxigen, s-a constatat că instalația de oxigen din salon nu funcționa și s-a dispus mutarea bolnavei în secția de ATI a aceleiași unități spitalicești, unde, după doar câteva zile, femeia a decedat.

„Conform certificatului medico-constatator al decesului, cauza care a dus la insuficiență cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată. De aici noi deducem faptul că pacienta avea probleme pulmonare când a ajuns la spital, iar din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită, aceasta a decedat”, a precizat Alexandru Lăcătuș, avocatul familiei.

Acesta a depus în numele familiei plângeri la Direcția de Sănătate Publică Galați, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, la Colegiul Medicilor și la Spitalul de Urgență Galați.

Reprezentanții spitalului susțin că sursele de oxigen funcționează normal, mai ales că același tub de oxigen a mai fost folosit și la alți pacienți fără a se constata fluctuații de debit. Imediat după incident, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență a demarat o anchetă. „A fost înființată deja o comisie medicală de audit clinic intern. Din datele preliminare putem concluziona că sursele de oxigen funcționează în parametri normali. Aceeași sursă a fost folosită pentru un alt pacient, fără a fi semnalate fluctuații de debit. Pacienta a beneficiat, încă de la internare, de tratament adecvat pentru patologia respiratorie și diabet zaharat nou descoperit”, a declarat dr. Cristian Onișor, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Laurențiu Țoia ne-a mai spus că drama pe care familia lui o trăiește în prezent a început pe 9 august, atunci când bărbatul și-a internat mama în spital, iar femeia a decedat pe 26 august. De asemenea, bărbatul susține că în tot acest timp a fost nevoit să cumpere diferite materiale și medicamente necesare mamei lui în spital. 

Citit 8873 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2023 10:24

15 comentarii

  • postat de Ion
    Marți, 05 Septembrie 2023 18:57
    109.166.137.***
    Îmi pare rău să o spun, Spitalul județean Galați e de fapt Morga Galați. Nu e niciun medic acolo, doar măcelari.
    0
    0
  • postat de Zz
    Marți, 05 Septembrie 2023 13:10
    78.96.84.***
    Acuzațiile trebuie sa fie de CRIMA NU DE MALPRAXIS. SPITALUL MORTII NU SE DEZICE, JURAMINTELE LUI HIPOCRATE NU MAI AU NICI O VALOARE. APROAPE TOTI, VOR BANI, BANI ,BANI. CUM VOR MURI, ACESTI OAMENI??????SI DA VA FI SI MAI RAU, PENTRU CA NU STIM SA LUAM ATITUDINE. DE AICI ASTA MERITAM.
    0
    0
  • postat de Triajul este deficitar. Nu au experință în citirea și oservarea unei simple radiografii pulmonare
    Marți, 05 Septembrie 2023 11:14
    109.166.132.***
    Trebuia dusă pacienta la Spitalul de pneumofitziologie-TBC, dar pentru a-și face norma de internări de unde își trag salariile, a fost internată pe Secția Diabet, care nu era o urgență, bronhopneumonia fiind urgența. Medicii cu experiență din Policlinica cu Plată, pe radiografie îndrumau la TBC
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Marți, 05 Septembrie 2023 11:11
    89.136.6.***
    Pana nu vor fi dati afara medici si asistente si retras dreptul de libera practica-cu toate riscurile de a se inchide sectii si spitale,ramase fara personal medical-, nu se va schimba nimic.Nu mai este vorba de dotari sau bani aici.Ci de lipsa de omenie.
    0
    0
  • postat de Roman
    Marți, 05 Septembrie 2023 09:33
    5.13.222.***
    Continuare
    ...Menționez ca nu lucrez în domeniu nu am rude în spital și mie miau murit părinții în spital dar asta nu înseamnă că trebuie să generalizam anumite aspecte.Puneti va în situația când medicilor le au murit un părinte în brate.Oare ei ce au simțit? Da se poate îmbunătăți situația .
    0
    0
  • postat de Cristi
    Marți, 05 Septembrie 2023 08:52
    5.2.209.***
    Spitalul mortii nu se dezice, trebuie curatat de toti ,,doctorii'' binevoitori care te receptioneaza la verticala si te elibereaza la orizontala. Ultima experienta neplacuta de anul trecut la neurochirurgie, asa ramura importanta cu un mare afemeiat neprofesionist, mori cu zile pe mana lor.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Marți, 05 Septembrie 2023 08:52
    86.124.202.***
    Din nou lagarul numit spital vopsit frumos pe afara ca inauntru iti trebuie mult noroc si pile serioase ca sa beneficiezi de tratament adecvat si acces la aparatura de ultima generatie pe care Fotea o tot lauda si pe care o scot la poze doar cand vine presa.
    0
    0
  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 05 Septembrie 2023 08:20
    81.12.150.***
    Eroii (unii) in halate albe - criminalii ordinari !
    Daca se intra la facultatea de medicina cu 6.5 media la bac, 7.3 anuala si 7.1 examen de admitere ce pretentii sa avem ?
    Sau asistente care devin medici?!? Cumva exista facultate de medicina la fara frecventa?
    Prietenii stiu ce stiu...
    0
    0
  • postat de Roman
    Luni, 04 Septembrie 2023 21:32
    5.13.222.***
    Angajați personal ca e ca la Ocna în spital.Nu mai dați vina pe x sau y..e lipsa crasa de personal.Programul e de 12 ore ceia ce e inadmisibil ..faceți program de 8 ore ce naiba.Personalul de la urgente sa fie personal ptr urgente și atât.Nu aduceți personal de pe secții. Scoati gărzile de 24 de ore
    0
    0
  • postat de spagar
    Luni, 04 Septembrie 2023 21:31
    5.13.201.***
    nimeni nu va patii nimic, ati auzit de medici care au facut sau fac puscarie? Va spun ca nu, cel mult primesc cu supendare sau fac 3 luni. Oricine ar face asa ceva pentru ca nu presupune nici un risc. Singura entitate la care se inchina medicii este BANUL.
    0
    0
  • postat de Das
    Luni, 04 Septembrie 2023 21:12
    89.137.138.***
    Se stie ca e ordin de la globalisti sa fie omorati cei batrani si ca sa nu mai beneficieze de pensie! Se ucid batranii ! Cel mai usor e sa ii ucizi in spitale ca acolo e greu ca procurorul sa demonstreze crima ! Se apara unii pe altii !
    0
    1
  • postat de Laur
    Luni, 04 Septembrie 2023 20:30
    86.124.200.***
    O ,,ancheta"va fi efectuată. Întra în funcțiune colegiul medicilor, conducerea spitalului,dumnezeii saloanelor,parchet,etc. Urmează un comunicat, o concluzie apoi un scuipat pe fața familiei. Poate cineva sa ma contrazică?
    0
    0
  • postat de Remus
    Luni, 04 Septembrie 2023 20:19
    86.124.126.***
    Nu contează dacă tratăm pacienții sau îi lăsăm să moară, salariile mari tot vin la sfârșit de lună, de asumat nu-și asumă nimeni nici o răspundere, dacă te operezi semnezi ca pacient că îți asumi răspunderea procedurii.Altfel daca vă taie Ciolacul din sporuri să nu uitați să protestați !
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 04 Septembrie 2023 20:16
    5.13.238.***
    Criminalii astia ar trebui sa aibe parte de aceeasi reteta! In anii 90 era un film cu un individ, cand "justitia se facea ca este chioara cu oamenii muncitori si corecti" analiza cazul la rece... apoi ii lasa si el la rece PE TOTI! NU SCAPA NIMENI! Cautam justitiari de genul! VA PRIVIM!
    0
    0
  • postat de Iulian Mihalache
    Luni, 04 Septembrie 2023 19:55
    95.76.36.***
    RETINETI BINE! va fi si mai rau de cat atat, va fi crancen. Va fi de necondeput. Ordinul este sa imputineze oamenii. Si o vor face la rang de arta dupa ce s-au antrenat 3 ani
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.