Timp de 48 de ore nu se mai naşte la Spitalul Judeţean

  Timp de 48 de ore nu se mai naşte la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din această seară, de la ora 20.00, şi până duminică dimineaţă, în municipiul Galaţi nu se vor mai naşte copii decât la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, Maternitatea de pe Chicuş. După cum am aflat de la directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, începând de la această oră, Ambulanţa va dirija toate cazurile de iminenţă de naştere către Maternitatea de pe Chicuş, astfel încât de la ora 20.00 să nu se mai nască la Spitalul Judeţean nici un copil.

După cum ne-a asigurat dr. Boldea, este doar o măsură de prevenire, nu un pericol: „În urma scandalului care a fost la nivelul Spitalului Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi-a intensificat activitatea de supraveghere împreună cu nucleul epidemiolegic al spitalului, şi am constatat că în anumite zone avem o încărcătură microbiană destul de crescută. Acolo unde avem secţii fierbinţi cum e Blocul de Naşteri şi Secţia de Neonatologie am decis să închidem pentru 48 de ore, până duminică dimineaţă, timp în care vom face curăţenie şi iginenizare. Nu se va mai naşte la Judeţean. Este o acţiune preventivă e important să nu speriem populaţia că iar au apărut probleme în spital, pentru a preîntâmpina noi focare de infecţie”, ne-a declarat dr. Boldea.

După cum ne-a asigurat dr. Liliana Docan, directorul medical al Spitalului de Obstetrică–Ginecologie, Maternitatea este pregătită să primească viitoarele mămici şi să le ajute să nască în cele mai bune condiţii. „În urma întâlnirii avute cu conducerea Spitalului Judeţean şi cu Direcţia de Sănătate am pus la punct toate aspectele concrete şi practice astfel încât să colaborăm între noi ca să fie lucrurile bune la Spital.

Suntem bucuroşi că putem să-i ajutăm şi noi prin faptul că vor transfera toată activitatea obstetricală la Maternitatea Buna Vestire. Suntem pe poziţii şi aşteptăm să ne descurcăm frumos împreună cu colegii noştri de la judeţ. Avem de toate din punct de vedere material, uman am organizat în aşa fel serviciu ca să fim şi noi şi colegii de la spitalul judeţean gardă completă la Maternitate”.

Potrivit dr. Boldea, copii născuţi prematur care necesită supraveghere, ventilaţie, vor fi transferaţi la Spitalul de Copii, restul vor fi externaţi pe măsură ce condiţiile de externare sunt respectate. Directorul DSP ne-a asigurat că mamele şi copiii aflaţi în moment în spitalul judeţean se află în deplină siguranţă. Vom reveni cu amănunte.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.