Acuzați de furt pentru că au cerut răscumpărare

Acuzați de furt pentru că au cerut răscumpărare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Trei tineri din județul Galați au fost încătușați, în urma unui flagrant al poliției, după ce au avut neinspirata idee de a pune mâna pe un telefon care nu le aparținea. Nu acesta a fost însă motivul real al problemelor pe care le au acum cu legea, ci faptul că în loc să predea bunul găsit astfel încât acesta să ajungă la proprietar, s-au gândit să facă bani de pe urma lui.

S-a întâmplat la Tecuci, unde tinerii, cu vârste de 19, 20 și, respectiv, 24 de ani, au găsit, pe o bancă din Parcul Central, un telefon mobil, uitat de o fată de 14 ani, din Umbrărești, aflată în vizită în oraș. Adolescenta și-a dat seama târziu că nu mai avea telefonul și pentru că nu l-a mai găsit pe bancă, s-a dus la Poliție, cu fratele ei mai mare. Acolo au făcut reclamație, numai că la scurt timp au fost contactați de unul dintre cei trei tineri care găsiseră telefonul pe bancă.

"Cei doi au revenit la sediul unității de poliție și au declarat că, ulterior depunerii plângerii, au intrat în legătură cu o persoană necunoscută, care i-a spus că telefonul se află asupra sa și că, pentru a-l recupera, va trebui se deplaseze pe raza comunei Munteni, unde va trebui să îi remită suma de 1.000 de lei", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Fratele și sora s-au dus la Munteni, ca să se întâlnească cu necunoscuții, cărora le-au promis că le vor da banii. Au fost însă urmați de polițiști, care i-au prins în flagrant pe "afaceriști". Mobilul a fost, de altfel, găsit asupra celui mai în vârstă, care era "creierul" operațiunii. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt, cazul fiind cercetat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Citit 2103 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2023 20:20

4 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 26 Septembrie 2023 12:00
    5.13.183.***
    Alti boschetari cu pretentii de interlopi.
    0
    4
  • postat de io
    Marți, 26 Septembrie 2023 09:36
    5.14.129.***
    Corect "Adrian", eram in trafic cand pe DN 25 aprox 10 masini de politie veneau de la Galati pt acest "caz" ultimul a fost acel BMW care apare in toate filmarile. Este clar ca Politia vrea sa isi spele imaginea dupa cazurile de la 2 Mai, Alba Iulia, Braila cand persoane drogate au provocat tragedii.
    0
    5
  • postat de Poluția nu iartă
    Marți, 26 Septembrie 2023 04:29
    51.179.39.***
    La babele care vând pătrunjel sunt intrasigenti polițiștii. Ia uitați ce mândri sunt de parcă l-au prins pe el Chapo. A ajuns știre in ziar că își fac treaba pentru care sunt foarte bine plătiți. Între timp colcăie Galațiul de droguri, pești, intrrlopi dar pe ăștia nu îi vede poliția.
    0
    9
  • postat de Adrian
    Marți, 26 Septembrie 2023 00:36
    89.39.81.***
    Au consumat mai mult bmw urile alea decat rascumpararea alora...e o hemoragie de politisti pozand in filme slabe cu mafioti in toata tara...care mai de care cu ochelari de soare vorbind mai tare si mai apasat..pr in toata splendoarea
    18
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.