Galaţiul, văzut prin ochii lui Tudor Chirilă. A început Festivalul Naţional de Comedie

Galaţiul, văzut prin ochii lui Tudor Chirilă. A început Festivalul Naţional de Comedie
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Palatul Administrativ, Universitatea "Dunărea de Jos", strada Domnească şi pălăriile din vitrina florăriei "Pastel" sunt câteva dintre imaginile din Galaţi pe care Tudor Chirilă le-a postat pe pagina sa de Facebook. "Un pic de #Galați, că iar am venit. Azi era liniște pe la prânz așa. Noi suntem în Festivalul de Teatru, cu Căsătoria de la @teatrul.de.comedie", a scris actorul în descrierea postării.

"Căsătoria" de N.V. Gogol, jucată de actorii Teatrului de Comedie, a fost primul dintre spectacolele "sold out" ale Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi. Un festival graţie căruia voia bună pe cap de cetăţean al Galaţiului creşte, după cum amintea, sâmbătă seară, la ceremonia de deschidere, directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Florin Toma.

O festivitate desfăşurată în faţa teatrului, pentru că în sală - după cum aveau să descopere cu plăcută uimire spectatorii - actorii îşi ocupaseră deja locurile în scenă. Iar în prim-plan, Ivan Kuzmici Podkolesin - un Tudor Chirilă desculţ, se perpelea deja între îndoieli şi temeri de "Căsătorie".

Trebuie spus, însă, că apetitul pentru comedie a fost deschis, conform tradiţiei festivalului, de gălăţeni: reprezentaţia "Teatrului pe Țeavă" de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 90A, cu spectacolul "La chestiune", după I.L. Caragiale, în regia și dramatizarea lui Alexandru Dabija.

Şi mai trebuie să ştiţi ceva! Fiecare seară de festival nu se încheie cu ultimul rând de ropote de aplauze oferit artiştilor chemaţi la rampă! După fiecare spectacol, publicul, invitații și actorii pot socializa la Clubul Comediei, amenajat în curtea interioară a teatrului gălățean. Sâmbătă seară, atmosfera a fost întreținută de tineri muzicieni de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", coordonaţi de prof. Simona Holiartoc.

Pentru seara de duminică, 1 octombrie 2023, încă mai puteţi găsi bilete la cele două spectacole care încep la ora 19,00: "La ronde" - jucat de Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sf. Gheorghe la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi şi "Oameni pe care nu-i mai iubeşti" - jucat de Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad pe scena Dramaticului. Iar la Clubul Comediei va fi seară de rock, cu trupa Reflamed!

Foto: Ovidiu Iordachi, Facebook - Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

Citit 4649 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 11:41

3 comentarii

  • postat de Viata si cultura
    Marți, 03 Octombrie 2023 17:57
    89.136.186.***
    Spuneti si cat costa un bilet la acest festival mai ales la trupele venite din Bucuresti! Nu e pentru oricine ...doar pentru cei cu venituri peste medie si mari. Saracii merg la targ dupa mancare ieftina si cu e-uri!
    0
    2
  • postat de cernea
    Luni, 02 Octombrie 2023 13:16
    78.96.84.***
    Sa fi mers puțin pe câteva străzi lăturalnice, apoi dat cu părerea.ca sa primești atenție din partea oficialităților trebuie sa pupi ceva revere.....
    1
    4
  • postat de Pixi
    Duminică, 01 Octombrie 2023 21:34
    5.13.195.***
    Pe cine mai intereseaza ochii "celui mai batran putzoi din univers" ? Pe nimeni !
    27
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.