Festivalul "Acasă peste Prut", pe străzile Galaţiului

Festivalul "Acasă peste Prut", pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează, în perioada 6-8 octombrie 2023, Festivalul "Acasă peste Prut", manifestare etno-culturală complexă care își propune să valorifice datinile și obiceiurile pe care le au în comun România și Republica Moldova. În acest context, vor fi prezenţi la manifestarea din Galaţi, pe lângă reprezentanții satelor și ansamblurilor folclorice locale, și iubitori ai obiceiurilor strămoșești de peste Prut, din Republica Moldova.

Festivalul se va desfăşura sub forma unui alai al satelor pe străzile orașului Galați, într-o atmosferă de sărbătoare, animată de cântece și dansuri populare. La festival vor fi prezenţi și meșteri populari, iar pentru amplasarea standurilor acestora va fi sistată circulația autovehiculelor pe str. Prelungirea Domnească, de la Hotel "Mercure" până în dreptul statuii "Fata pe valuri", de vineri, 6 octombrie, ora 14.00, până duminică, 8 octombrie, ora 22.00.

Evenimentul face parte din seria de activități culturale organizate în cadrul proiectului "Trecutul are un nou viitor", finanțat prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Citit 3018 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 23:21

2 comentarii

  • postat de Vivi
    Vineri, 06 Octombrie 2023 12:37
    89.137.226.***
    Apropo!
    Bre, ci mai faci Picu Roman, galatenilor li iaste dor di spectacole di iastea cu artisti tip Picu!
    Pi undi iaste, tot la cantina?Valeu ci dor li iaste di Picu!
    0
    2
  • postat de Goe
    Vineri, 06 Octombrie 2023 05:44
    5.13.220.***
    Se monteaza scena la P-uri ! Ce vina au cei ce locuiesc in aceste blocuri ? De ce se restrictioneaza circulatia si asa sufocata ? Pentru ca se apropie cu pasi repezi alegerile ! Fiecarea cum poate ! Cel mai tare este Picu cu cantina saracilor ! Pe aceasta masa de necajiti mizeaza dumnealui !
    7
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.