Accident cu doi răniți, într-o intersecție periculoasă

Accident cu doi răniți, într-o intersecție periculoasă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Lipsa de vigilență a doi conducători auto, dublată de sincronizarea deficitară a sistemului de semaforizare, a dus la un eveniment rutier care a paralizat, din nou, traficul în intersecția bulevardului George Coșbuc cu strada Basarabiei. Două persoane, dintre care un minor, au fost rănite. Totul după ce un proaspăt șofer a virat la stânga în intersecția semaforizată, fără a da prioritate mașinilor care veneau din sens opus.

"Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un tânăr, cu vârsta de 18 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul George Coșbuc, având direcția de deplasare dinspre strada Aurel Vlaicu către strada Brăilei, la intersecția cu strada Basarabiei ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de mers prin viraj la stânga, pentru a pătrunde pe strada Basarabiei, moment în care a intrat în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus, pe banda a doua, de un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Galați. A rezultat rănirea a două persoane, un adolescent cu vârsta de 15 ani, pasager în primul autoturism, și un bărbat cu vârsta de 30 de ani, pasager în cel de-al doilea autoturism", a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Victimele au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ sosite la fața locului și duse la spital. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili circumstanțele în care s-a produs coliziunea.

Citit 4985 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 17:49

5 comentarii

  • postat de cezar
    Marți, 24 Octombrie 2023 10:59
    92.87.201.***
    De vreun an de zile am facut sesizare, sa se schimbe cumva timpii de semaforizare, pe aplicatie, dar fara niciun raspuns din partea primariei/politiei.
    0
    9
  • postat de magis
    Marți, 24 Octombrie 2023 10:26
    89.121.200.***
    Dna Costandache, cum adica "sincronizarea deficitară a sistemului de semaforizare"? Nu am datara un morman de bani celor de la UTI ca sa avem cea mai inteligenta semaforizare de pe planeta? Am dat. Si ce am primit? O țeapă. Din Primarie cine si cum raspunde pentru țeapa asta?
    0
    12
  • postat de Mimi
    Marți, 24 Octombrie 2023 05:54
    86.124.202.***
    Primăria și rutiera cînd au de cînd să rezolve prioritarele în intersecția din Piața Energiei cu sens giratoriu și colac peste pupăză și semafoare ?? INEPȚIE DE GALAȚI!!! SAU IDIOȚENIE DE GALAȚI SAU DOREII DIN GALAȚI!!!Derutează toți participanții la trafic!
    0
    10
  • postat de un cetatean
    Marți, 24 Octombrie 2023 01:14
    212.93.153.***
    ba, exista proritatea, dar exista si omenia, care e mult mai importanta, daca iti taie unu fata si n-ai ce face, asta e, dar daca vezi omu ca s-a angajat intr-o manevra si tu nu incetinesti/opresti ca ai prioritate, aia e golanie, nesimtire si neomenie.
    6
    37
  • postat de Ivascu
    Luni, 23 Octombrie 2023 17:50
    89.39.81.***
    Saptamana trecuta, am evitat un accident similar la intersectia strazii Traian cu Basarabiei, cand deplasandu-ma catre piata, pe culoarea verde a semaforului pe strada Traian, un tanar posesor de permis de conducere, a virat la stanga sa urce pe Basarabiei, neacordandu-mi prioritate.
    4
    42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.