Opt ani de la incendiul din Clubul „Colectiv”

Opt ani de la incendiul din Clubul „Colectiv”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Astăzi, se împlinesc opt ani de la cumplita tragedie din noaptea de 30 octombrie 2015: în Clubul "Colectiv" din Bucureşti, în timpul unui concert prilejuit de lansarea albumului „Mantras of War”, al trupei Goodbye To Gravity, a izbucnit un incendiu puternic. Focul a fost provocat de artificii, care au aprins buretele folosit pentru antifonarea unui stâlp din interior şi s-a extins rapid. Din păcate, 64 de persoane au decedat, dintre care 27 la fața locului. Întreaga intervenţie din noaptea de 30 octombrie 2015 este descrisă într-un raport al Guvernului ca fiind „o provocare pentru capacitatea structurilor” care au acționat pentru salvarea oamenilor şi stingerea focului.

România nu are nici astăzi, la opt ani de la incendiul din clubul Colectiv, niciun centru pentru tratarea marilor arși”, arată HotNews.ro într-un amplu articol publicat astăzi. Nu are un astfel de centru cu toate că primele promisiuni privind construirea a patru astfel de centre datează încă de acum aproape 10 ani - în anul 2014 era aprobată o Hotărâre de Guvern în acest sens, ce prevedea că urmează să fie construite 4 centre: două la București, unul la Timișoara și unul la Târgu Mureș. Între timp, autoritățile vorbesc despre construirea a 3 centre - la Timișoara (centru pentru adulți), Târgu Mureș (centru pentru adulți) și București (centru pentru copii).

Singurul dintre aceste centre a cărui construcție a început este cel de la Timișoara - lucrările au început în iunie anul acesta. Construcția centrelor din București (copii) și Târgu Mureș (adulți) ar urma să înceapă în această toamnă, potrivit Ministerului Sănătății. Cele trei centre ar urma să fie contruite printr-un proiect finanțat de Banca Mondială.

În momentul în care aceste centre vor fi gata, România ar urma să aibă 26 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu arsuri severe și 26 de paturi de terapie intensivă intermediară pentru pacienții arși, potrivit Ministerului Sănătății...

Citit 1154 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 08:56

4 comentarii

  • postat de comunismul
    Joi, 02 Noiembrie 2023 18:56
    5.13.136.***
    s-au facut 8 ani de la colectiv! dar nimic nu s-a schimbat! fara spitale adecvate pentru marii arsi! fara nimic! vai de capul nostru! in schimb in afara da sunt tratati cat de cat corespunzator arsii! daca si bineinteles rezista pana acolo!
    0
    0
  • postat de Pompiliu
    Luni, 30 Octombrie 2023 06:42
    86.124.203.***
    Tobarase Florea, iti sta catedrala si ortodoxia in gat?
    Daca nu avem spitale este din cauza ca nu se doreste asta nu din cauza ca nu sunt bani.
    Pt clasa politica actuala spitalele nu reprezinta o prioritate.
    0
    1
  • postat de Iancu Jianul
    Duminică, 29 Octombrie 2023 22:12
    5.13.167.***
    O tara care nu invata din trecut, NU VA AVEA VITOR! - Romania... devenita romanica! GALATZ... devenit catunul... (multumim pishede si penelei...) Pacat de vietile pierdute. Dar este ceva normal, arunci in aer o benzinarie... mor sapte oameni si primesti arest la domiciliu ptr crime!
    HALAL justitie!
    0
    9
  • postat de Florea
    Duminică, 29 Octombrie 2023 10:50
    95.77.107.***
    Bine ca avem catedrala neamului idi, palate arhiepiscopale in fiecare regiune, biserici cat cuprinde si o armata de preoti cat sifonierul, ca bugetul le suporta, iar pentru spitale nu mai sunt bani decat la mondiala si pnrr.Alesii neamului id se trateaza in strainatate "pentru ca pot"!
    5
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.