"Infanteria" și "Tancurile" caută din nou soldați

"Infanteria" și "Tancurile" caută din nou soldați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu s-au stins bine ecourile ceremoniei de depunere a jurământului de către noua promoție de 78 de soldați gradați, antamați de trei unități militare din zona Galațiului, că s-a dat startul unei noi sesiuni de recrutare, prin care bărbații și femeile care vor să se angajeze în Armată își pot încerca șansele. Batalioanele de Infanterie și Tancuri din Galați sunt cele două unități care pun la bătaie posturi de soldați profesioniști, data-limită de înscriere fiind 24 noiembrie.

La doar o săptămână de la înregimentarea oficială a celor 78 de cadeți care au trecut etapele de selecție pentru a face parte din corpul soldaților profesioniști la Infanterie, Tancuri și Artilerie, s-a dat startul unei noi campanii de recrutare.

Pe 1 noiembrie, Batalionul 300 "Sfântul Andrei" și Batalionul 284 "Cuza Vodă" au început din nou să strângă cereri din partea gălățenilor, și nu numai, care doresc să urmeze o carieră militară. Oferta le este adresată deopotrivă femeilor și bărbaților care au cel puțin 18 ani și cel mult 45, împliniți la finalizarea procesului de selecție, sunt cetățeni români și au absolvit cel puțin zece clase. Candidații nu trebuie să aibă antecedente penale, să nu facă parte din vreun partid politic sau organizație interzisă de lege și să fie declarați "apți" din punct de vedere medical și psihologic. De asemenea, nu trebuie să aibă calitatea de asociat unic sau să participe direct la conducerea vreunei societăți comerciale, iar dacă se află în această situație trebuie să se angajeze în scris că până la finalizarea programului de instruire vor renunța la această calitate.

Listele complete cu funcții sunt disponibile la fiecare unitate, persoanele interesate putând cere detalii la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei", strada Ștefan cel Mare nr. 32, telefon 0725.054.205 și la Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă", str. Crizantemelor nr. 2, telefon 0745.769.832. Mai mult, chiar înainte de finalizarea programului de înscriere, angajatorii vor organiza două sesiuni de acomodare a doritorilor cu probele ce vor urma să fie susținute la recrutare.

"Batalionul 300 Infanterie Mecanizată «Sfântul Andrei» pune la dispoziție, în zilele de 11, respectiv, 18 noiembrie, în intervalul orar 10,00 - 12,00, personal calificat, precum și traseul aplicativ militar omologat pentru antrenament, în scopul înțelegerii și familiarizării cu detaliile tehnice ale acestuia", au anunțat reprezentanții Batalionului 300 Infanterie Mecanizată.

Citit 3335 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2023 17:28

6 comentarii

  • postat de Alberto Mădălin
    Vineri, 10 Noiembrie 2023 19:24
    86.120.239.***
    In armata te învață cum să ucizi oameni, uni spun cum sa te aperi, eu ma apar singur de învățat să tragi cu pistolul nu-ți trebuie armată . Nu te face bărbat e o prostie . Voi decideți ce și cum e bine . dar parlamentarii au cea mai mare vină, că iei în loc să ne reprezinte ne bagă în război.
    0
    0
  • postat de rodax
    Joi, 09 Noiembrie 2023 09:35
    193.231.148.***
    Rezerva armată a țării este foarte importantă.Nu contează vârsta,în Ucraina media de vârstă a militarilor e de 43 de ani.Aptitudinile sunt importante,pentru că unul/una de 50 de ani poate fi un sodat mai bun decât unul/una de 20 de acum.Și,da trebuie atrase în acest domeniu și femeile,ca în Israel.
    0
    2
  • postat de un guvern ce chiar ar avea grija de neamul asta ar da obligatoriu legea pe stagiu de pregatire militara 5-6 luni pentru baieti si fete. pun pariu ca ar fi mai multe fete. acum avem baieti sub valoarea si sufletul felelor
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 15:57
    89.39.81.***
    ce inseamna rezervisti? oameni de peste 50 de ani, poate cu dorinta multa dar putinta mica.da, cei trecuti in rezerva din cadrul armatei, da batrini si ei. nu putem avea numai trecuti, voluntari putini, mult prea putini. avem razboi linga noi. fara o armata obligatorie de 5-6 luni, chiar si fete....
    1
    11
  • postat de unii care nici nu au platit nimic sau putin cred ca pensia vine asa, ca ei vor, ca le trebuie...nu. pensia o obtii pe niste bani cu care ai contribuit. o viata.
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 15:16
    89.39.81.***
    aici te duci prea mult. perioada de armata e recunoscuta ca vechime in munca. e suficient. perioada de contributivitate inseamna cind tu ai platit la fondul de pensii, din care au trait parintii nostri prin pensie. in perioada armatei nu am platit. am primit o solda. la pensii nimic....
    3
    3
  • postat de tradatorii de neam ne-au tansformat intr-o societate slaba, corupta. nici barbati nu mai sint in tara asta. poate femei....
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 15:03
    89.39.81.***
    deja noi ne ascundem dupa deget. a trecut vremea jucatului cu bile de vopsea...romania daca nu instituie prin lege armata obligatorie, macar acum in ceasul 12, o sa fim calcati pe git. si asa nu mai e cultura patriotismului. au avut grija dupa 90 sa ne arunce in bratele primului atacator...tradatori
    1
    9
  • postat de rodax
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 13:19
    193.231.148.***
    Pentru ca armata sa fie atractiva trebuie cel putin respectata.Stagiul militar trebuie recunoscut ca perioada contributiva in noua lege a pensiilor,altfel se poate considera ca guvernantii arunca un scuipat pe obrazul rezervistilor acestei tari.
    1
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.