Copac înclinat de vânt, scos din rădăcini pentru a fi transplantat

Copac înclinat de vânt, scos din rădăcini pentru a fi transplantat
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Morman de crengi tăiate și un trunchi dezrădăcinat întins pe pavaj. Aceasta era priveliștea din zona Spicu, miercuri dimineață. Copacul era cât se poate de viu, dovadă frunzele verzi de pe ramuri. Iar trei muncitori de la Gospodărire Urbană păreau pregătiți să-l urce în remorcă și să-l ducă.

Copacul a fost unul dintre cei plantați în cadrul transformării parcului de la Spicu în piațetă și n-a greșit cu nimic. Doar că vântul puternic din acest weekend l-a înclinat periculos, după cum ne-a demonstrat, cu fotografii, administrația locală. În aceste condiții, autoritățile au decis să scoată copacul și să-l transplanteze pe strada Navelor, în dreptul blocului N1. În locul lui, în zona Spicu, va fi plantat altul.

După umila noastră părere de nespecialiști, șansele copacului scos de a se prinde și a supraviețui sunt minime, în condițiile în care rădăcinile cu care a rămas sunt mai mult simbolice. Dar poate că timpul și copacul ne vor contrazice!

Citit 3817 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 07:24

3 comentarii

  • postat de andrei
    Joi, 23 Noiembrie 2023 14:19
    217.63.67.***
    de vina e betonut si clica lui... au pus beton pe langa toti copacii...
    4
    23
  • postat de magis
    Joi, 23 Noiembrie 2023 09:20
    89.121.200.***
    Copacul ala e aleluia. Dupa cum aleluia e si cu teiul secular de pe Domneasca, linga fosta cladire Navlomar. Masacrat mai acum citiva ani de catre "specialistii" primariei lui peste, inca incerca sa supravietuiasca. Pina ieri, cind alti "specialisti" il "evacuau" din peisaj. Bravo, primaria!
    5
    31
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 22:56
    5.13.159.***
    Daca "specialistii" au hotarat ca groapa sa fie sapata pana la "genunchiul broastei", nici un copac de pe planeta nu va avea viata lunga. banii din Primarie trebuie sa "circule" in functie de INTERESE. Doar ca GALATEANUL de rand PLATESTE.
    10
    62

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.