Livrăm, livrăm, dar chiar parcăm oriunde?

Livrăm, livrăm, dar chiar parcăm oriunde?
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Nu mai este nicio noutate că pentru un șofer este o provocare să găsească un loc de parcare, mai ales în zona centrală. Găsirea unei variante care să fie cât de cât legală și sigură, fără a afecta traficul sau a obtura căi de acces, ține și de noroc și de talent, combinat, desigur, și cu abilitățile de a-ți parca mașina fără a face pagube colaterale. Cu toate acestea, când vine vorba ca șoferul să fugă la doi pași să-și rezolve o treabă urgentă, să facă un comision ori să livreze ceva, nimic din cele descrise mai sus nu se aplică, realitatea dovedind că parcarea, care poate dura de la câteva minute la câteva zeci, devine ”permisă” oriunde. Exemplu, opera unui tânăr, care după cum indica semnul din parbriz, era șofer începător, și-a lăsat autoturismul cu care făcea livrări de mâncare.

În jurul orei 10,45, pe strada Domnească, în dreptul sediului ”Viața liberă”, tânărul a gândit că poate criza locurilor de parcare i-ar permite să staționeze oricum și oriunde. Așa că a lăsat mașina oblic pe marginea trotuarului, blocând calea de acces către parcarea ”Vieții libere”, și dus a fost. Și poate nu asta ar fi fost marea problemă, numai că în momentul în care a revenit la mașină de la adresa unde livrase mâncare și i s-a atras atenția referitor la felul în care blocase accesul, a dovedit că este la fel de ”priceput” în a relaționa cu oamenii, precum și în a parca mașina, proferând expresii și jigniri care nu pot fi reproduse aici. După care s-a urcat la volan și a demarat în grabă, cât îi permitea experiența de proaspăt posesor de carnet.

Dragă șofer, dacă ești la început de drum, află că provocările pe care le vei întâlni în trafic vor fi diverse și unele greu de ignorat. Multe vor porni, poate, din vina ta, numai că, având o astfel de atitudine, de a nu recunoaște când greșești și a nu respecta și dreptul altora de a circula, în orice mod, pe stradă, nu îți va aduce decât pagubă. Pentru că și în trafic lipsa bunului-simț ajunge să fie taxată, și nu întotdeauna pierderile se cuantifică în bani.

Citit 3272 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2023 16:11

6 comentarii

  • postat de Nikolas
    Vineri, 08 Decembrie 2023 12:03
    86.124.200.***
    Sărăcia naște monstri! Tot orașul e sufocat de livratori și șoferi de ridesharing. Sunt 3000 de cetățeni de ăștia care se învârt non stop care cum pot pe unde pot și sunt actorii principali la jumate din accidentele de pe străzile noastre, fără ca primăria sa aibă vreun profit sau cuvânt de zis.
    1
    0
  • postat de Nicusor
    Joi, 07 Decembrie 2023 10:46
    5.13.149.***
    @ Tovarase Primar-PSD.,
    Pe str. Domneasca de la str. Basarabiei spre nord este permisa parcarea pe trotuar, spatiul verde deoarece este "CASA DOMNULUI" si poate se poate ... !
    2
    6
  • postat de Ionut
    Joi, 07 Decembrie 2023 07:09
    5.13.223.***
    Pe Otelarilor, Oltului in curand pietonii nu vor mai avea loc pe trotuare din cauza masinilor parcate. Doar in Centru nu au voie, in rest pot parca oricum si oriunde?
    0
    9
  • postat de Hei rup
    Joi, 07 Decembrie 2023 05:33
    5.13.128.***
    Asta au invatat la scoala de sofer , va dati seama cum a luat asta carnetul?
    2
    3
  • postat de marr
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 20:18
    86.124.203.***
    Putea sa-si ceara scuze ca a avut o Urgenta , ceva.
    Daca scena se intampla noaptea ...poate va dadea si una'n cap . Se poarta . Cu cat inaintam in timp/generatii cu atat Bunul Simt si Civilizatia ramane in urma .
    6
    35
  • postat de Tovarase Primar-PSD..
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 16:06
    23.26.245.***
    de ce ,pe Domneasca , in centru sau in fata la Primarie..etc , este interzisa parcarea pe trotuar , iar , PE STR. DOMNEASCA , de la str. Basarabiei si mai departe este permisa parcarea pe trotuar , spatiul verde , etc...pentru toti MARLANII ????
    ( PSD-isti tare trebuie sa urasca aceasta zona )
    10
    45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.