Vreme frumoasă de Crăciun și Revelion

Vreme frumoasă de Crăciun și Revelion
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului

În săptămâna 18-24 decembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

În săptămâna 25-31 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 1-7 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 8-14 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citit 1115 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.