Moș Crăciun a adus daruri unei fetițe cu nevoi speciale

Moș Crăciun a adus daruri unei fetițe cu nevoi speciale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În prag de sărbătoare, elevii și cadrele didactice de la Școala Sanitară Postliceală "Marin Coman" Galați au fost spiridușii lui Moș Crăciun. Ajutați de reprezentanții Asociației "Lumea Lor, Lumea Tuturor", aceştia au răspuns unei scrisori de la o fetiță de 6 ani, care suferă de autism.

"Dragă Moș Crăciun, eu sunt Gabriela, am 6 ani și am handicap grav. M-am mutat cu mama mea în chirie de două săptămâni, după ce am plecat împreună din casa unde locuiam mereu în scandal. Am avea nevoie de o oală pentru gătit ciorbe, produse de curățenie în bucătărie, alimente, iar pentru mine pampers tip chiloțel, șervețele umede, o pereche de pantaloni mai groși și un pulover. Aş mai dori, Moș Crăciun, o carte cu sunete sau o jucărie în limba română, am mari probleme pe partea de comunicare și comportament. Îți mulțumesc frumos, Moș Crăciun, și multă sănătate copiilor și părinților acestora care ne vor ajuta! Te iubim", este mesajul trimis de micuță.

Impresionați de drama copilei, elevii și cadrele didactice au plecat în căutarea lui Moș Crăciun, pentru a-i înmâna scrisoarea. "Spiridușii" s-au mobilizat și au reușit să facă rost de toate lucrurile cerute de fetiță în scrisoare și chiar de un Moș Crăciun, împreună cu care au sunat la ușa casei unde locuiește fetița.

"Le-au readus zâmbetul pe buze acestei fetite și mamei ei. Toți acești spiriduși sunt oameni simpli, uniți de nevoia de a fi mai buni, mai atenți față de semenii lor. Chiar dacă timpul a fost scurt, s-au mobilizat și au găsit lucrurile potrivite. Cele două camere au fost mobilate, deocamdată, cu strictul necesar, bucătăria a fost dotată cu cele necesare, cămara umplută de provizii. Bucuria imensă din ochii fetiței care l-a văzut pe Moș Crăciun scoțând din tolbă jucării și dulciuri pentru ea le-a umplut sufletul de fericire spiridușilor și le-a adus amintiri pentru o viață! Fericirea ta începe prin fericirea celuilalt!", ne-a spus Mirela Stănescu, asistentă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați și cadru didactic la Școala Postliceală "Marin Coman". Aceasta ne-a mai spus că emoțiile faptelor bune au apărut încă de pe drum, atunci când alți copii de pe strada unde locuiește micuța l-au văzut pe Moș coborând din mașină și i-au sărit în brațe. "Am avut jucării și pentru ei. Nu puteam să stric mitul, așa că Moșul a scos din sac jucării și le-a împărțit tuturor",  ne-a povestit cu emoție în glas Mirela Stănescu.

Citit 651 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2023 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.