Concubin violent, reținut pentru amenințări cu moartea

Concubin violent, reținut pentru amenințări cu moartea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O femeie din județul Galați a alertat poliția în urmă cu câteva seri, după ce s-a trezit la ușă cu fostul concubin, de care s-a despărțit anul trecut. Apelul la 112 a venit de la Șivița, din partea unei localnice care a reclamat  încălcarea ordinului de protecție emis la finele lunii septembrie 2023, pe numele fostului concubin, ca urmare a violențelor repetate la care acesta ar fi supus-o.

Fără a ține cont că era obligat de instanță ca timp de cinci luni să nu se apropie la mai puțin de o sută de metri de femeie și de copiii ei, individul a dat buzna în locuință la început de an și a făcut scandal, amenințându-și fosta parteneră cu un cuțit. Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că acesta era băut și că intrase cu forța în casa femeii.

"Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că un bărbat, în vârstă de 35 ani, fost concubin al reclamantei, ar fi pătruns fără drept în imobilul unde domiciliază femeia, prin forţarea porţii și a unei uşi de acces și i-ar fi adresat acesteia ameninţări cu acte de violență extremă, având asupra sa un cuţit de tip briceag. Prin acțiunea sa, bărbatul, care se afla și sub influența băuturilor alcoolice, a încălcat prevederile sentinţei civile, emise la data de 29 septembrie 2023 de Judecătoria Galaţi", a precizat cms. șef Felicia Trofin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Concubinul agresor, pe nume Dorinel Stan, a fost reținut și dus la audieri. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea ordinului de protecție, amenințare și violare de domiciliu, procurorul de caz hotărând să ceară privarea temporară de libertate. Acest aspect urma să fie decis de Judecătoria Galați, în fața căreia Stan a fost dus cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 1814 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2024 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.