Trei gălățeni sunt ”hoții Crăciunului 2023”. Lovituri la pont și numai în case bogate (VIDEO)

Trei gălățeni sunt ”hoții Crăciunului 2023”. Lovituri la pont și numai în case bogate (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

”Tradiționalele” furturi din locuințe în perioada sărbătorilor i-au avut în acest sezon drept protagoniști pe trei indivizi din Galați care au terorizat toată zona Moldovei cu spargeri repetate, în urma cărora au furat sume impresionante de bani și bijuterii. Gruparea a fost prinsă în trafic, în urma unui flagrant făcut de polițiștii care aflaseră de o lovitură într-un sat din județul Neamț.

Șirul furturilor de care sunt acuzați cei trei gălățeni ar fi început în luna noiembrie, înainte de sărbători, când la poliția din Galați au și început să curgă primele plângeri de la păgubiți. Oamenii reclamau că le fuseseră sparte locuințele, când nu erau acasă, și că le dispăruseră bani și bijuterii. În general, lucruri mici și de valoare, sustrase de hoți care păreau că știu când, cum să acționeze și mai ales ce să caute. Până zilele trecute, zeci de păgubiți au ajuns la poliție cu astfel de sesizări, mulți dintre ei și din județele limitrofe. Unii, chiar din județele Bacău și Neamț, unde de altfel, așa cum aveau să afle oamenii legii, hoții plănuiseră o lovitură ”grea”, weekendul trecut. Vizată, o proprietate dintr-o comună nemțeană, unde infractorii știau că nu se va afla nimeni, dar în care erau valori consistente.

”Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați au stabilit identitățile posibilelor persoane, fiind vorba despre trei bărbați, cu vârstele de 49, 38, respectiv 35 de ani, toți cu domiciliul în municipiul Galați. La data de 14 ianuarie 2024, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.G.P.R. - Direcția Operațiuni Speciale, precum și al celor de la IPJ Bacău și IPJ Neamț, i-au prins în flagrant delict pe cei trei bărbați, în zona centrală a municipiul Bacău, la scurt timp după ce aceștia ar fi comis un furt dintr-o locuință din localitatea Zănești, județul Neamț. Cei trei bărbați s-ar fi deplasat din municipiul Galați la adresa din localitatea Zănești cu un autoturism, iar, spre seară, după ce ar fi escaladat gardul împrejmuitor al proprietății și ar fi forțat o fereastră, ar fi pătruns în imobil, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum și bijuterii”, a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Conform anchetatorilor, numai prejudiciul creat la furtul din Neamț se ridică la 40.000 de lei. Cum la momentul flagrantului hoții aveau bijuteriile furate la ei, polițiștilor nu le-a fost greu să îi rețină pentru 24 de ore. Ei urmează a fi duși în fața unui procuror care va decide dacă va cere arestarea lor preventivă.

Media

Citit 3264 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 21:14

3 comentarii

  • postat de falit
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 00:25
    84.117.46.***
    Poate sa vina si pe la mine dar nu au ce lua. Sunt sarac! Nu am bani deloc ! S-a stricat si televizorul! Nu am bani sa iau altul !
    8
    6
  • postat de Bleah
    Marți, 16 Ianuarie 2024 13:11
    5.2.205.***
    Daaa, ei s-ar fi dus, și ar fi escaladat și ar fi sustras.... Ori au făcut, ori nu.... Ce e aia ar fi??? Limbaj de lemn, tipic al așa-ziselor autorități.... Bleah!
    10
    23
  • postat de remo girone
    Marți, 16 Ianuarie 2024 12:28
    5.13.145.***
    Astia deja sunt hoti seniori, cu vechime
    0
    26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.