Se contureaza Clubul Zonta la Galaţi

Se contureaza Clubul Zonta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ceremonia de recunoaştere a Clubului „Zonta” Galaţi a avut loc sâmbătă la Monarch Saveur, la eveniment luând parte membri din mai multe ţări, printre care România, Statele Unite, Macedonia, Bulgaria.

„Zonta” este o organizaţie internaţională cu peste 30.000 de membri, majoritatea femei, care militează pentru drepturile femeilor şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

Însemnele unui conducător

La evenimentul de conturare a filialei din Galaţi, un adevărat ritual, preşedintei Corina Drujescu i s-au acordat însemnele Zonta: insigna, ciocanul, pentru a sublinia poziţia de conducător, trandafirul galben, unul dintre simbolurile organizaţiei, o pernuţă care accentuează statutul, flacăra şi vaza care trebuie să aibă în permanenţă flori proaspete. Au fost recunoscute şi celelalte membre noi, care au primit, de asemenea, insigne.

Pentru asigurarea unei bune colaborări pe viitor, au fost invitate autorităţile locale: viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Doruleţ Resmeriţă, şi senatorul Paul Ichim. Clubul le-a mulţumit acestora în stilul propriu, oferindu-le cadou câte o sticlă de vin alb italian.

„Dacă lumea ar fi fost condusă de femei, nu ar fi fost în criză, dacă în politică ar fi fost doar femei, ar fi fost mai onestă, iar  dacă oraşul acesta ar fi fost condus de femei, ar fi fost mai frumos”, a spus Doruleţ Resmeriţă, după ce a promis că va bea vinul cu o doamnă.

Clubul Zonta Galaţi a încheiat deja parteneriate cu diferite organizaţii şi asociaţii pentru proiectele de viitor.

Citit 1837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.