“Let’s do it, România!” a curăţat judeţul

“Let’s do it, România!” a curăţat judeţul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După aproape trei luni de mediatizare, campania naţională “Let’s do it, România!” a avut loc sâmbătă. Încă înainte de ora 8.00, voluntarii gălăţeni au început să se adune pe platforma Sălii Sporturilor.

Aici organizatorii au amenajat măsuţe, unde cei veniţi s-au putut înscrie, precum şi un punct de unde voluntarii au primit materialele necesare desfăşurării activităţii de strângere a gunoiului.

Voluntariat, un cuvânt cunoscut doar de tineri

Cu toate că majoritatea celor veniţi au fost elevi, nu au lipsit nici reprezentanţii diferitelor instituţii publice precum şi membrii unor organizaţii nonprofit. Direcţia Generală Anticorupţie sau Direcţia de Dezvoltare Regională au participat cu echipe de voluntari.

Nici politicienii nu s-au lăsat aşteptaţi. Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean, a supravegheat buna desfăşurare a activităţii echipei sale. O altă figură cunoscută a fost cea a prefectului Paul Florea, care a venit să vadă cum stau lucrurile.

După ce s-au înscris, echipele au pornit spre locurile care trebuiau curăţate. Voluntarii care au avut de adunat gunoiul din zone mai apropiate, nu au mai aşteptat un microbuz, ci au mers pe jos. “Nouă ne-a revenit să curăţăm partea superioară a Falezei, în zona Trecerii Bac. Aşa ca mergem pe jos până acolo” ne-a spus o profesoară de la Grupul  Şcolar “Gheorghe Asachi”, care însoţea un grup de elevi. Echipele care au avut de curăţat zone mai îndepărtate, au fost preluate de microbuze.

Voluntarii, mai mulţi decât erau aşteptaţi

Acţiunea s-a desfăşurat până la ora 15.00, când echipele au predat sacii adunaţi. Unul dintre organizatorii evenimentului, Oana Pasat, s-a arătat mulţumită de rezultatul campaniei: “Am avut un număr de 5844 de voluntari înscrişi, ceea ce este peste cifra pe care mizau. Ei au reuşit să adune 11025 de saci cu gunoi. Deşi acţiunea era programată să se terminte la ora 15.00, în unele zone am mai stat o oră, pentru că mai aveam de strâns deşeuri.”

Faţă de anul trecut, când s-a desfăşurat prima ediţie a campaniei, organizatorii au adunat anul acesta un număr aproape dublu de participanţi. “Este o situaţie care pe noi ne bucură şi ne demonstrează că eforturile noastre de a informa lumea nu au rămas fără rezultat”, a mai adăugat Oana.

Nu au lipsit nici incidentele. Pe strada Mihai Bravu, în dreptul Palatului Copiilor, unul dintre voluntari ne-a spus că, după ce au strâns sacii, un grup de ţigani i-a spart şi a împrăştiat gunoiul. “Când ne-am reîntors în zona pe care abia o curăţasem, am găsit o revistă ruptă în bucăţele şi împrăştiată peste tot” a povestit Mihai, un voluntar.

Citit 3460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.