Expoziție de ii gălăţene, de Ziua Micii Uniri

Expoziție de ii gălăţene, de Ziua Micii Uniri
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Miercuri, 24 ianuarie 2024, începând cu ora 15.30, gălățenii sunt invitați să celebreze "Ziua Unirii Principatelor Române" la Casa Artelor, printr-un eveniment de excepție, vernisajul expoziției "GalațIA". Publicul va putea descoperi arta populară a județului Galați, într-un mod inedit și plin de culoare.

Pasionații membri ai grupului "Altițe de Galați", devotați conservării și promovării identității culturale, au depus eforturi remarcabile pentru a reconstitui de-a lungul timpului frumoasele cămăși tradiționale din această zonă, pe care le aduc în atenția publicului într-o expoziție ce se anunță de neuitat. Sunteți invitați să vă lăsați cufundați în lumea fascinantă a iilor din județul Galați, o comoară a patrimoniului cultural românesc. Prin intermediul acestei expoziții, veți avea ocazia să admirați îndeaproape detaliile fine și să descoperiți povestea și semnificația fiecărui element al cămășilor reconstituite cu pasiune și respect pentru tradiție.

Așadar, Casa Artelor își deschide porțile către o călătorie în trecut, într-un spațiu plin de autenticitate și emoție, un spațiu al moștenirii noastre culturale, în care să ne putem bucura deplin de culoare, artă și tradiție.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citit 1918 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2024 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.