”Visul meu este la fel de frumos ca al tău”

”Visul meu este la fel de frumos ca al tău”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Proiectul "Visul meu este la fel de frumos ca al tău" a fost unul dintre cele nouă proiecte câștigătoare la nivel național implementate cu sprijinul Fundației "Orange" în cadrul programului "Susține un ONG" - ediția 2023, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților Fundației "Inimă de Copil" în proiecte sociale. Valoarea totală a finanțării acordate de Orange pentru proiect a fost de 10.000 de euro, la aceasta adăugându-se cofinanțarea fundației, prin timpul și activitatea specialiștilor implicați în desfășurarea evenimentului.

Așa a fost posibil ca peste 30 de copii cu nevoi speciale să participe, în perioada mai - decembrie 2023, la peste 400 de sesiuni creative de terapie, la evenimente de socializare și mici ateliere de creație în cadrul Centrului de recuperare din Galați al Fundației "Inimă de Copil". Părinți și persoane din comunitate, școli și licee din Galați, dar implicate în mod special, cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială Nr. 26 "Ion Creangă" și Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galați, copii și formatori din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", împreună cu personalul organizației și voluntari ai companiei Orange, au participat la activitățile organizate, au lucrat, s-au amuzat, au discutat și s-au bucurat împreună de activitățile comune. La finalul proiectului, participanții și-au dezvoltat capacitatea de a fi empatici, experimentând chiar practic, prin exerciții, cum s-ar simți în locul unui copil sau al unui tânăr cu nevoi speciale.

Schimbările durabile ale proiectului nu se opresc în 2023, ci continuă în 2024. "Se văd lesne în rezultatele pe care copiii beneficiari ai terapiilor Centrului «Inimă de Copil» le-au avut în recuperare și, de asemenea, prin contribuția la educația anti-bullying, la creșterea deschiderii și empatiei față de copiii și tinerii cu cerinţe educaţionale speciale, a celor care au fost implicați în activități. Un merit extraordinar al finanțării acordate de Fundația "Orange" este că a permis achiziția unor materiale de terapie, a unor echipamente de stimulare prin vibrații, sunet și culoare, care fac ca sala multisenzorială a Centrului de recuperare să fie acum echipată la standarde de top și să devină cea mai complexă sală senzorială de la nivel local. Și, odată cu venirea timpului cald, grădina senzorială exterioară a centrului va putea redeveni și ea un punct de maximă atracție pentru copii și părinți", spune Marius Țuca, responsabil cu comunicarea la Fundația "Inimă de Copil".

"Visurile copiilor cu nevoi speciale depind mereu de șansele de recuperare și integrare pe care noi, ca societate, le oferim. Fundația «Inimă de Copil» a adus mereu în comunitatea gălățeană acțiuni și proiecte care să poată susține visul și dreptul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, ca și al altor copii din familii defavorizate, la o viață cât mai apropiată de normal și încurajarea dezvoltării lor, folosind abordări cât mai diverse. Finanțarea oferită de Fundația "Orange" și implicarea voluntarilor Orange, a persoanelor din comunitatea din Galați ne-au dat prilejul să adăugăm din nou un «mai bine» la viețile copiilor. Sunt lucruri pe care nu le facem singuri, ci împreună cu finanțatorii, donatorii, sponsorii, colaboratorii noștri. Mulțumim și autorităților locale pentru colaborarea în aceste proiecte destinate copiilor care au nevoie de sprijinul nostru, al comunității", este de părere Anna Burtea, director executiv și președinte al Fundației "Inimă de Copil".

Citit 1012 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2024 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.