Traficul nocturn, bântuit de șoferi băuți și drogați

Traficul nocturn, bântuit de șoferi băuți și drogați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Circulația pe drumurile publice din Galați, îndeosebi pe timpul nopții, este expusă unui grad de pericol sporit din cauza conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis. Este concluzia la care se poate ajunge după weekendul trecut, când polițiștii au depistat mai mulți șoferi aflați în cel puțin una dintre situațiile mai sus amintite.

Patru este numărul gălățenilor cercetați penal pentru astfel de abateri, doi dintre ei fiind identificați pe raza municipiului Galați. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, tras pe dreapta pe strada Lebedei și în privința căruia etilotestul a arătat o valoare de 0,42 la mie alcool pur în aerul expirat, și de un gălățean de 30 de ani, oprit pe Faleza Superioară, pentru care aparatul de măsurare a alcoolemiei a arătat o valoare de 0,59 la mie. Ambii șoferi sunt cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului, concentrațiile exacte de alcool în sânge urmând să fie date de analizele de laborator.

Într-o situație similară se află un bărbat de 44 de ani, a cărui mașină a fost oprită la Umbrărești, lângă Tg. Bujor. Șoferul este cercetat penal după ce polițiștii l-au depistat cu o alcoolemie de 0,62 la mie.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este un tecucean de 41 de ani, care a bifat trei nereguli dintr-o lovitură. Oprit pe o stradă din municipiu în toiul nopții, bărbatul a ridicat valoarea alcoolemiei din etilotest la 0,84 la mie, iar la verificarea cu Drugtestul a ieșit pozitiv la o substanță a cărei ingerare va trebui confirmată de analize.

Pentru ca tacâmul să fie complet, nu deținea nici permis de conducere, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal pentru toate cele trei fapte, fiecare dintre ele putându-i aduce până la cinci ani de închisoare.

Citit 1525 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 15:35

1 comentariu

  • postat de Sandi
    Marți, 06 Februarie 2024 02:25
    5.13.155.***
    La ce legi avem, mare e jmecheria sa umbli matol la volan sau drogat.Ce le pasa lor atat timp cat se considera mari jmecheri de Galati.
    1
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.