Gălățean arestat pentru că și-a atacat fosta concubină

Gălățean arestat pentru că și-a atacat fosta concubină
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliția și ordinele de protecție sunt tot mai des "armele" folosite de femei agresate care vor să scape de parteneri violenți

O gălățeancă de 31 de ani a recurs la această soluție zilele trecute, când fostul iubit, un bărbat cu șase ani mai în vârstă, a atacat-o în propria locuință. Nu ar fi fost prima dată când bărbatul s-ar fi comportat violent față de femeie, aceasta apelând în repetate rânduri la ajutorul poliției, unde făcuse plângeri și din partea căreia obținuse ordine de protecție, pe care concubinul le-ar fi încălcat cu repetiție.

Ultima dată s-a întâmplat pe 6 februarie, când acesta a intrat cu forța în casa femeii.

"Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, apelanta sesizând și faptul că fostul concubin, în timp ce părăsea locuința, i-ar fi spart capacul de protecție de pe spatele telefonului mobil. Bărbatul a fost depistat în apropiere de locația respectivă. Din verificări s-a stabilit faptul că, la data de 23 ianuarie 2024, Judecătoria Galați a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de trei luni, față de bărbat, prin care i s-a interzis apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri față de reclamantă și față de locuința acesteia, precum și orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Concubinul agresiv s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere și încălcare a ordinului de protecție. După ce polițiștii au stabilit oficial că acesta mai avea la activ alte dosare penale pentru fapte similare, dar și pentru violare de domiciliu și amenințare, l-au reținut. Judecătoria Galați a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului și l-a trimis după gratii pentru 30 de zile, decizie pe care inculpatul a contestat-o, sperând să fie pus în libertate.

Citit 1310 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 17:55

2 comentarii

  • postat de Dan
    Duminică, 11 Februarie 2024 09:47
    5.14.154.***
    E degeaba ordinul de protecție în lipsa brățărilor . Putea să o omoare și se termina totul
    0
    0
  • postat de Cititor
    Sâmbătă, 10 Februarie 2024 20:26
    86.120.239.***
    Un articol bun, sper sa se schimbe legea intr-o zi si sa nu mai fie doar 30 de zile, ci pana la finalul proceselor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.