Articol ironic în presa britanică la adresa lui Klaus Iohannis

Articol ironic în presa britanică la adresa lui Klaus Iohannis
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Publicația britanică "Emerging Europe" scrie, sub semnătura lui Craig Turp-Balazs, că dacă președintele României, Klaus Iohannis, nu reușește să-și găsească "un loc de muncă decent" până la sfârșitul anului, nu are de-a face cu discriminarea politicienilor din Est. Conform G4Media, jurnalistul ajunge la această concluzie după ce enumeră lista funcților importante din UE deținute de est-europeni, printre care Laura Codruța Kovesi, Mircea Geoană (secretar general adjunct al NATO) sau bulgăroaica Kristalina Georgieva, șefa FMI. Ultimele două exemple date de jurnalistul britanic nu sunt însă relevante, dat fiind că nici NATO, nici FMI nu sunt instituții europene, conform sursei citate.

"În fotbal, acest lucru este cunoscut sub numele de «vino și ia-mă!». Un jucător nemulțumit la clubul său actual, eventual la final de contract, spune foarte clar (fie într-un interviu, fie în presă) că se simte pregătit pentru o nouă provocare, poate la un club mai mare.

În același mod, președintele României, Klaus Iohannis, face de mai mulți ani apeluri de genul «vino și ia-mă!». Ales în 2019 pentru un al doilea mandat, el nu poate candida pentru un al treilea și, la 64 de ani, crezând în mod clar că mai are multe de oferit, caută în mod activ un alt loc de muncă de ceva timp.

În diferite etape din trecutul recent, Iohannis a fost prezentat de surse prietenoase din presa românească drept un potențial șef al NATO, președinte al Comisiei Europene, președinte al Consiliului European și președinte al Parlamentului European.

Ultima sa pledoarie «vino și ia-mă!» a venit pe 7 februarie, când a declarat că Uniunea Europeană nu ar trebui să repete greșelile din 2019, când funcțiile de top ale blocului (în primul rând, președinția Comisiei Europene și președinția Consiliului European) au revenit unor politicieni din Europa de Vest”, se arată în articolul din publicația britanică.

Citit 1996 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 16:56

5 comentarii

  • postat de Cantemir
    Luni, 12 Februarie 2024 08:53
    80.32.118.***
    Observ ca acest ziarist are ceva origini unguresti. Cred ca vorbeste prin prispa proverbului "cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acri" Ii este ciuda ca "neamului lui" nu i s-a oferit nimic? Deja se face front comun ca Ungaria sa nu conduca UE pentru urmatoarele 6 luni. De ce oare?
    3
    3
  • postat de Misu
    Luni, 12 Februarie 2024 08:00
    86.124.201.***
    Trebuie să beneficieze și ceilalți europeni de lenea marelui om de stat, nu doar românii, care au demonstrat că sunt veșnic nemulțumiți și nerecunoscători
    5
    17
  • postat de Damian
    Luni, 12 Februarie 2024 05:33
    86.124.200.***
    Balasz?!:) Presă grofească și-n Uk.
    Dar despre Viktoraș Diktatoraș Paprikaș nimic, nimic? Unde are oferte după următoarea revoluție ungară? La Gazprom?
    10
    5
  • postat de Nu uitam
    Duminică, 11 Februarie 2024 23:50
    89.137.137.***
    Vrea sa se mai plimbe si sa viziteze lumea ca de facut nu face nimic concret si si-a dat electroratul pe mana psd dupa ce a tradat !
    Jó napot kívánok Psd!
    3
    16
  • postat de marr
    Duminică, 11 Februarie 2024 19:27
    86.124.203.***
    Asa-i cand iti bati joc de locul/postul dat de Tara Ta . Nu era bine sa-ti faci Treaba pe Bune aici , pentru oamenii d'aici . Aroganta si paltonul aruncat ...isi arata Rodul .
    Cum spunea cineva - 'Oamenii sunt ridicoli (doar) atunci cand incearca sa para a fi ceea ce Nu Sunt ' .
    2
    22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.