Roboțelul Tomodachi revine pe scena Teatrului Dramatic

Roboțelul Tomodachi revine pe scena Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Tomodachi, un roboțel curajos care își dorește să aibă sentimente pentru a deveni prietenul unui băiețel ce nu se poate integra la noua lui școală, revine pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați, cu două reprezentații, sâmbătă, 6 aprilie 2024, de la ora 11,00 și de la ora 18,00. Atenție, nu este doar un spectacol de teatru la care copiii sunt simpli spectatori! Ei pot influența cursul acțiunii prin intermediul tehnologiei, hotărând ce va face personajul principal!

O aventură extraordinară, într-o poveste despre prietenie și curaj! Un spectacol de teatru electrizant, educativ și interactiv, asta este "Tomodachi", care se întoarce pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" după premiera care a avut loc pe 28 septembrie 2023. Chiar dacă publicul său țintă are vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, "Tomodachi" oferă câte ceva fiecărui membru al familiei, indiferent câți ani are. Așa se face că, în timp ce copiii se vor bucura de acțiunea electrizantă și de posibilitatea de a interacționa cu spectacolul, adulții vor fi surprinși de profunzimea și complexitatea temelor abordate: bullyingul, tehnologia în educație, inteligența artificială și dezvoltarea personală.

Scenarist și regizor al lui "Tomodachi" este Alexandru Horghidan, scenografia este semnată de Vanesa Becca, muzica îi aparține lui Alin Ilie, grafica - lui Gabriel Costache, iar de sound design și video mapping s-a ocupat Mirel Hagiu.

Toată distribuția este formată din absolvenți ai Facultății de Arte (secția actorie) din Galați. Iată cine sunt protagoniștii: Andrei Ardeleanu (actor al Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard"), Ionuț Strat, Mihaela Godorozea, Bianca Totolici, Theodor Crețu, Alexandru Bențea, Laurențiu Bobeică, Denisa Onisie, Mihai Păun (actor al Teatrului Dramatic "Fani Tardini") și Victor Mihăilescu (profesor universitar la Facultatea de Arte).

Așa cum spuneam, "Tomodachi" (https://tomodachi.kinelink.ro) spune povestea unui roboțel curajos, care își dorește să aibă sentimente, pentru a deveni prietenul unui băiețel ce nu se poate integra la noua lui școală. Tomodachi trebuie să înfrunte multiple obstacole pentru a ajunge la Creatorul său și a-și îndeplini dorința.

"Unul dintre aspectele distincte ale spectacolului este implicarea directă a publicului, în special a copiilor, care pot influența cursul acțiunii prin intermediul tehnologiei. Mai exact, aceștia pot decide ce va face personajul principal, votând cu telefonul într-o aplicație web, care li se va pune la dispoziție, odată cu începerea spectacolului. Această interactivitate aduce o nouă dimensiune experienței teatrale, oferindu-le copiilor ocazia de a lua decizii și de a fi parte activă a poveștii", se arată în comunicatul de presă al spectacolului.

Invitați speciali la fiecare reprezentație

De la actrița Denisa Onisie, una dintre protagonistele spectacolului, am aflat că fiecare dintre cele două reprezentații din 6 aprilie va avea invitați speciali. Astfel, la reprezentația de la ora 11,00 va fi prezentă Alina Gălățanu, psihoterapeut de cuplu și familie, psiholog clinician și președinte al Institutului pentru Cercetarea Tulburărilor din Spectrul Autist. La finalul spectacolului, aceasta va vorbi despre temele prezente în spectacol și va desfășura câteva exerciții menite să creeze și să aprofundeze conexiunea dintre părinte și copil. La spectacolul de la ora 18,00, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor fi prezenți și îi vor instrui pe copii ce să facă în timpul unui cutremur. Mai ales că în piesă are loc un seism, iar personajul principal, roboțelul, îi salvează pe copii. Este deci o idee foarte bună ca povestea din spectacol să continue în mod educativ.

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.