Premiu de Excelenţă pentru un mic pianist gălăţean, la un concurs de top

Premiu de Excelenţă pentru un mic pianist gălăţean, la un concurs de top
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Performanţă notabilă, obţinută la sfârşitul săptămânii trecute, de un tânăr pianist gălăţean, elev al profesoarei Olga Chiciuc, la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi. Andrei Teodor Găiceanu, în vârstă de numai 11 ani, a obţinut Premiul I de Excelenţă în cadrul Concursului "Mărţişoare muzicale", desfăşurat în perioada 21-24 martie la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" din București.

Desfăşurat pe mai multe categorii, concursul a avut două etape, online și fizic. Deşi emoţiile au fost mari pentru micii solişti care concurau poate pentru prima dată în viaţa lor pe un pian de concert Steinway&Sons, Andrei Teodor şi le-a depăşit pe ale sale, cu sprijinul familiei şi al doamnei profesoare, interpretând din memorie două melodii din repertoriul specific vârstei sale. Cu Sonatina în Do Major de Fr. Kuhlau și Valsul în La minor de Fr. Chopin, Andrei a impresionat juriul, obţinând, cum spuneam, Premiul I de Excelență pentru interpretare.

Pe lângă rezultatele deosebite pe care le are la școală, Andrei se pregătește constant la pian, lucrând cu perseverență la studiul partiturilor și la arpegiile sale până când reușește să obțină rezultatele dorite. După fiecare competiție, Andrei Teodor promite că va fi mereu mai bun și va urca din ce în ce mai sus, pentru a le demonstra tuturor că, dacă ai talent, prin studiu îndelungat și perseverență, poți obţine tot ce vrei.

Citit 2659 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 20:51

1 comentariu

  • postat de Violeta Ionescu
    Marți, 26 Martie 2024 06:42
    5.13.158.***
    Sunt impresionată și aș fi vrut să-l ascult și eu pe acest „Mozart” al nostru! Mă bucur mult pentru el, pentru profesoara lui, pentru părinții care l-au crescut. Dumnezeu să-i dea reușită mai departe!
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.