Paştele Romano-Catolic, la Galaţi
Foto: Anca Melinte

Paştele Romano-Catolic, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Scăldată în Lumină şi împodobită de sărbătoare, Biserica Romano-Catolică "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" a fost, ca de fiecare dată, neîncăpătoare pentru credincioşii care s-au adunat, în noaptea de sâmbătă, 30 martie 2024, la Vigilia Pascală din Noaptea Sfântă a Învierii. Cu toţii au mărturisit într-un glas: "Cristos a înviat/ Adevărat a înviat!".

Credincioşii de rit catolic s-au lepădat de Satana, şi-au mărturisit crezul în Dumnezeu şi şi-au reînnoit făgăduinţele de la botez, apoi şi-au dăruit pace.

În dangăt de clopote, cu lumânările aprinse şi cântând "Cristos a înviat din morţi", credincioşii au pornit în procesiune pe strada Domnească, înconjurând biserica şi Centrul Social pentru Persoane Vârstnice "Pâinea Sfântului Anton de Padova".

După ultima binecuvântare, au pornit spre case purtând cu grijă lumânările aprinse și bucuria Învierii în suflete.

Tuturor credincioşilor romano-catolici, sărbători Pascale binecuvântate! Pace și bine!

Citit 1402 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 15:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro