Pericol la câțiva kilometri de Galați. O pădure întreagă a ars ca o torță
Foto: ISU Galați

Pericol la câțiva kilometri de Galați. O pădure întreagă a ars ca o torță
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un incendiu extrem de violent a mistuit marți seară cel puțin zece hectare de pădure la Frumușița. Pompierii au fost alertați de focul care se extindea cu viteză în zona Lunca Prutului, în jurul orei 20,00.

ISU Galați a trimis la fața locului, inițial, patru autospeciale de stingere care s-au alăturat echipajului de pompieri voluntari de la Frumușița, dar din cauză că focul cuprinsese o zonă extinsă, dar greu accesibilă, militarii nu au reușit decât să localizeze incendiul.

Flăcările violente au mistuit cel puțin zece hectare de pădure, conform primei estimări ale celor de la ISU, făcută în, momentul localizării, dar este foarte posibil ca dimensiunea dezastrului să fie mult mai mare.

Conform salvatorilor, cauza cea mai probabilă a  incendiului ar fi foc deschis în spații deschise, ceea ce înseamnă că pădurea ar fi putut arde fie de la un foc nesupravegheat, fie pus cu intenție sau de la o banală țigară aprinsă, aruncată neglijent!

Citit 2346 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 22:59

2 comentarii

 • postat de națâonalistu
  Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:59
  128.127.117.***
  Cald.Cald tare pentru vremea asta.28 de grade?iau foc pășunile,pădurile.Da la Vară când vor fi câlduri di c6oci ouăle in țărână?
  7
  2
 • postat de Ion
  Miercuri, 03 Aprilie 2024 05:56
  5.13.205.***
  Antrenament pentru sezonul din Grecia! Pompierii greci vin in Romania in ajutor? Grecia trimite ajutoare?
  9
  3

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro