Adolescenți ”controlați judiciar” pentru furturi repetate

Adolescenți ”controlați judiciar” pentru furturi repetate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patru tineri din județul Galați, toți minori, au intrat în vizorul poliției după ce, la începutul lunii trecute, au sărit de mai multe ori gardul unei ferme de unde au furat bunuri în valoare de câteva mii de lei.

Anchetatorii au avut nevoie de o lună de cercetări pentru a strânge suficiente probe care să le permită efectuarea a trei percheziții la domiciliile unor adolescenți din Viile și Fârțănești. Oamenii legii aveau sesizări referitoare la o serie de furturi petrecute la o fermă din comună în perioada 6-16 martie, în urma cărora fuseseră sustrase diferite bunuri cu un prejudiciu total de 3.000 de lei. 

”În fapt, s-a stabilit că trei adolescenți, cu vârstele de 14, 15, respectiv 16 ani, într-una din zilele din perioada 6 – 16 martie 2024, ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și forțarea uneia dintre ferestre, în locuința unei femei de pe raza localității Fârțănești, de unde au sustras mai multe bunuri, pe care le-au transportat ulterior la domiciliul unui alt adolescent, în vârstă de 15 ani”, a anunțat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Două zile mai târziu, ”gazda” lucrurilor furate şi amicii săi, cu vârstele de 15 și 16 ani, s-au întors la fermă și au sărit din nou gardul, plecând cu un televizor, pe care ulterior l-au vândut în schimbul sumei de 350 de lei. Așa se face că la cele trei percheziții care au avut loc la locuințele minorilor de 15 și 16 ani au fost găsite doar o parte din bunurile sustrase. Cei patru adolescenți suspecți au fost reținuți, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor hotărând să îi plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile sub acuzația de furt calificat.

Citit 1472 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 23:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro